Σπάει τα κοντέρ το ράλι στα ελληνικά ομόλογα!!

0
246

Σε επίπεδα που είχε να δει από το 2012, από την εποχή του PSI, επέστρεψε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Η ιδιαιτερότητα του ελληνικού χρέους και οι προσδοκίες για επιστροφή στις αγορές.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου άγγιξε τα χαμηλότερά της από όταν έγινε αναδιάρθρωση των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα της χώρας (PSI) σχεδόν πέντε χρόνια πριν, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν πως οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ελληνικής διάσωσης μπορούν επιτέλους να ανοίξουν τον δρόμο για την αρχή της οικονομικής της ανάκαμψης.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου αναφορά υποχώρησε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στα φρέσκα χαμηλά του 5,49%, και αυτό σε μία μέρα που όλα τα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το ομόλογο έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι τους τελευταίους δώδεκα μήνες, όταν η απόδοση ήταν σχεδόν 9% και οι πιστωτές διαπληκτίζονταν σχετικά με τους όρους των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της χώρας. Η απόδοση άγγιξε το peak της τον Ιούνιο του 2012, στο 27%, υπενθυμίζουν οι FT.

Η αγορά χρέους της Ελλάδας δεν μοιάζει με καμία άλλη στην ευρωζώνη, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι των ομολόγων της χώρας που δεν έχουν λήξει, βρίσκεται στην κατοχή των πιστωτών της στην ΕΕ. Καθώς είχε απομονωθεί από τις διεθνείς αγορές από όταν ξέσπασε η κρίση το 2009, η Ελλάδα επέστρεψε με έκδοση χρέους το 2014.

Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να προσφέρει στους επενδυτές ικανοποιητική απόδοση, σε έναν κόσμο όπου οι αποδόσεις στην ευρωζώνη οδηγούνται σε χαμηλά ρεκόρ λόγω των μέτρων τόνωσης της ΕΚΤ.

Αν και οι μειούμενες αποδόσεις έχουν ελάχιστο πραγματικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του βάρους χρέους της Ελλάδας, η πιο βελτιωμένη προοπτική για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα πείσει τους πιστωτές ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει πλήρως στις αγορές ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί πως η Ελλάδα θα μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί κανονικά από τις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018.

Υ.Γ. Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα έχουν αποκατασταθεί, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Υ.Γ.1. Ικανοποίηση ΗΠΑ για συμφωνία: Η σύμμαχος Ελλάδα να βγει από την επταετή κρίση.

Όπως φαίνεται παρακάτω ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας!! 

Υ.Γ.2. Θαύμα ανικανότητας το τέταρτο Μνημόνιο του Τσίπρα, είπε ο Μητσοτάκης στην Corriere della Sera!

Υ.Γ.3. Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε κυβέρνηση: Είναι «αδιάβαστος και ψεύτης» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here