Σπίλμπεργκ και Χανκς ετοιμάζουν ταινία για το Ελληνικό έπος του ’40 !

0
385

Υπήρχε στο μυαλό τους ως ιδέα για πολλά χρόνια και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα!

Ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον κατάφεραν να πείσουν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να αναλάβει ταινία που να βασίζεται στο Ελληνικό έπος του ’40 !

Ο γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα Τομ Χανκς παρακολούθησε πρόσφατα την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Μανχάταν με αφορμή την εθνική επέτειο και μαγνητοσκόπησε βίντεο που ανάρτησε στο instagram με λεζάντα «Αγαπώ την παρέλαση, εσύ;».

«I do love a parade. Don’t you? Hanxhttp://www.whosay.com/l/LRean8M
Posted by Tom Hanks on Sunday, March 29, 2015»

Τις επόμενες μέρες συζήτησε ξανά με τον Σπίλμπεργκ το ενδεχόμενο μιας ταινίας με βάση τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο σε δικό του σενάριο και έγιναν οι κατάλληλες επαφές με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο Σπίλμπεργκ γι’ αυτό το λόγο μετέθεσε την παραγωγή της βιογραφίας της φωτορεπόρτερ Λίντσεϊ Αντάριο με τη Τζένιφερ Λόρενς, για το 2017.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έλαβε προσωπική επιστολή από τον Τομ Χανκς και δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική και η Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας Μίμι Κοντέλι αναμένει την έναρξη των γυρισμάτων στα ελληνοαλβανικά σύνορα μέσα στον Οκτώβρη του έτους.

Ενδεχομένως τα γυρίσματα να ξεκινήσουν για συμβολικούς λόγους την 28η Οκτωβρίου 2015.

Να θυμίσουμε πως ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον ήταν οι παραγωγοί της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας «Γάμος αλά Ελληνικά» και επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι.

Η καινούργια ταινία των Σπίλμπεργκ και Χανκς, το ψυχροπολεμικό δράμα «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» σε σενάριο των αδελφών Κοέν θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου 2015 και οι συντελεστές αναμένεται να είναι παρόντες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here