Σταματά η απεργία στα Κανάλια απόψε στις 6μ.μ.

0
395

Ολοκληρώνεται, απόψε, η απεργία δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου με την Κυβέρνηση.

Δε θα λάβει συνέχεια η απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ – σε κανάλια, ιστοσελίδες τηλεοπτικών σταθμών, ΕΡΤ, ΑΠΕ ΜΠΕ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – η οποία λήγει απόψε στις 6μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ προσανατολίζονται στην αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά και τον προγραμματισμό νέας συνάντησής τους με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη Δευτέρα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Το συγκρότημα Μαρινάκη ζητά να μην ακυρωθεί ο «νόμος Παππά» και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ο Μαρινάκης καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ν/σ Πέτσα γιατί αλλιώς θα είναι αργά…

Κι άλλο «χαστούκι» προσωπικά στον Στέλιο Πέτσα αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση από τον όμιλο Μαρινάκη μετά την επιστροφή των χρημάτων από την περιβόητη Λίστα Πέτσα.

Με κεντρικό άρθρο το in.gr του Ομίλου Μαρινάκη δηλώνει ρητά τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο Πέτσα που αλλάζει  συνολικά το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών και ταυτόχρονα «υπερασπίζεται» το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μέσα στο κείμενο επιπλέον γίνεται αναφορά για προνομιακή μεταχείριση του Μεγάρου Μαξίμου προς αντίπαλο καναλάρχη (ANT1) o οποίος και φαίνεται πως επωφελείται από τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται:

«Οι αρχές της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας που διέπουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων, εν προκειμένω τις μέχρι σήμερα διαγωνιστικές διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες, δοκιμάζονται επικίνδυνα με την ιδιάζουσα ευαισθησία που εκδηλώνουν κάποιοι στις ΑΝΤΕΝΝΕΣ πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων θεσπίζοντας εκ των υστέρων τηλεοπτικές άδειες ευκαιρίας».

Υ.Γ. ΕΣΗΕΑ: και τώρα τρέχουμε!…του  Μανώλη Κοττάκη.

Mάλιστα! Έπρεπε να απειληθούν με υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων επί τα χείρω οι συνάδελφοι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών για να ξυπνήσει το κοιμώμενο ηφαίστειο της ένωσής μας, της ΕΣΗΕΑ, και να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση, βομβαρδίζοντάς μας διαρκώς με ηλεκτρονικά μηνύματα (sms) για τις πρωτοβουλίες του: Για τις διαδικτυακές της τηλεδιασκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ανάλυση του περίφημου άρθρου του νομοσχεδίου, για τον όρο «προσμετρημένοι εργαζόμενοι».

Έπρεπε να έρθει το άρθρο 41 ενός τυχαίου νόμου για να αντιληφθεί το Διοικητικό μας Συμβούλιο ότι ταύτιση των συμφερόντων Πολιτείας – Μιντιαρχών – Δημοσιογράφων, όπως ορισμένοι αφελώς πίστευαν, δεν νοείται και ούτε μπορεί ποτέ να νοηθεί.

Οι δρόμοι κάποτε χωρίζουν. Έπρεπε να κινδυνέψουν οι εργαζόμενοι στις τηλεοράσεις, που αποτελούν τον κορμό του εκλογικού σώματος του σωματείου μας, για να υψωθούν τα φλάμπουρα. Ας είναι!

Άριστα πράττει η ένωσή μας και μάχεται για τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων, που στο μέλλον, με τον νέο νόμο, ως φαίνεται, θα αμείβονται με μπλοκάκια. Εδώ δεν χωρούν ισορροπίες! Ή πας με τον εργαζόμενο ή πας με τον καναλάρχη και την Πολιτεία. Και σωστά επιλέγεται – αλίμονο – η πλευρά του εργαζομένου.

Θα ήθελα, όμως, η ένωσή μας να τηρούσε την ίδια στάση και απέναντι στον Τύπο.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά, ότι, ενώ καταδικάζει τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων στη Βρετανία, στη Γαλλία και τη Λευκορωσία (αναρτήσεις στο site της για θέματα ελευθεροτυπίας), δεν βρήκε μία λέξη να πει για τους Έλληνες δημοσιογράφους μέλη της που μηνύθηκαν από αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο Ερντογάν (αντιθέτως, είχε αλληλογραφία με τον Τούρκο πρεσβευτή και ταλαντεύτηκε μέχρι και να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης μας!)

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here