Στα δελτία ειδήσεων των ελληνικών ΜΜΕ η δήλωση στην Hellas Journal για το Yavuz.

0
876

Στις πρώτες θέσεις των δελτίων ειδήσεων έχουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης την ισχυρή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία απαιτεί από την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να απομακρύνει το γεωτρύπανο Yavuz από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι το προκλητικό βήμα της Τουρκίας, μέσω του Yavuz, που «δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως η γεώτρηση εντός των χωρικών της υδάτων».

Η αμερικανική κυβέρνηση ενθαρρύνει «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση. Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή», σημειώνεται.

Το ρεπορτάζ και η δήλωση ΕΔΩ…….

Στο μεταξύ, δήλωση για το θέμα υπήρχε και από την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τόνισε ότι η επισήμανση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενισχύει την Κύπρο.

Πρόσθεσε πως «φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι η διεθνής κοινότητα, με αυτή την τοποθέτηση των ΗΠΑ, αποδοκιμάζει και είναι αντίθετη με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την αποσταθεροποιητική δράση που έχει αναλάβει», και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά τα μηνύματα θα κάνουν την τουρκική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μέσα από διαφορετικό φακό τα πράγματα «και να επιτρέψει, μέσα από ουσιαστική διαπραγμάτευση του Κυπριακού, πάνω από όλα, να μπορέσουμε να έχουμε σχέσεις νομιμότητας και συνεργασίας στο μέλλον».

Πηγή: HELLAS JOURNAL

Υ.Γ. Υποβρύχια αποτροπή κατά του «Ουρούτς Ρέϊς» εφόσον προκαλέσει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here