Στα παιδιά με αγάπη!

0
408

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Daniel Smith και η σύζυγός του Diane επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», όπου τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας.

«Η παρουσία σας εδώ, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας τους, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογό μας και εκφράζει την ευαισθησία σας και τη συμπαράστασή σας στα παιδιά και τους γονείς τους, που δίνουν τη σκληρή μάχη ενάντια στον καρκίνο……

Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα ανταποκριθούν στην προσπάθεια που κάνουμε για αδελφοποίηση με νοσοκομεία του εξωτερικού, καθώς έχουμε ήδη αρχίσει συνεργασία με το St Jude’s Hospital, Harvard και την Medical Academy of New York. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η επιστήμη μπορούν να εξαφανίσουν τα σύνορα ανάμεσα στα κράτη και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα για να πολεμήσουμε τον καρκίνο. 

Κανένα παιδί δεν πρέπει να αναγκάζεται να μεταβεί σε άλλη χώρα προκειμένου να σωθεί, και η Γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη και να την μοιράζονται όλοι. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο μπορεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα ειρήνης, διαλόγου, αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς…».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, κλείνοντας την ομιλία της και γνωρίζοντας ότι η θητεία του κυρίου Daniel Smith, ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα τελειώνει σύντομα, του ευχήθηκε «Καλή επιτυχία!» στα νέα του καθήκοντα και ευχαρίστησε τον ίδιο και τη σύζυγό του που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» πριν την αναχώρηση τους από την Ελλάδα , για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο έργο του Συλλόγου, και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα .

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρέσβης ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή υποδοχή που του έκανε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων καθώς και για τα τιμητικά δώρα που του πρόσφερε, λέγοντας: «Μαριάννα θέλω να σε ευχαριστήσω τόσο πολύ εκ μέρους της Νταϊάν κι εμένα γι' αυτή την υπέροχη υποδοχή και την όμορφη ευκαιρία που μας έδωσες.

Οι εγκαταστάσεις που έχετε δημιουργήσει είναι καταπληκτικές και είναι μια κατάθεση του πάθους που έχεις για τους ανθρώπους και τα παιδιά της Ελλάδας, καθώς και της μεγάλης σου δέσμευσης να βοηθάς τους άλλους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η Νταϊάν κι εγώ από τότε που σε γνωρίσαμε, έχουμε συγκλονιστεί από την ένταση του πάθους σου, από τη δυνατή αφοσίωσή σου, από την αγάπη σου για τους άλλους.

Είσαι ο ορισμός του φιλάνθρωπου ανθρώπου. Είμαστε ευτυχείς που σε έχουμε γνωρίσει και που είμαστε εδώ για να δούμε από πρώτο χέρι τη σημαντική δουλειά που γίνεται εδώ με τη γενναιοδωρία σου και το όραμά σου. Φεύγουμε από την Ελλάδα, όπως ξέρεις, αλλά θα πάρουμε μαζί μας πολλές όμορφες αναμνήσεις.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους όπως εσένα, που το πάθος και η αφοσίωσή τους βοηθούν στο μέλλον αυτού του τόπου και στο μέλλον αυτού του κόσμου. Ήταν τιμή μας που σε γνωρίσαμε και είμαστε ευτυχείς που ήμασταν σήμερα εδώ. Ευχαριστούμε πολύ γι αυτό το υπέροχο δώρο».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη τους κάλεσε να τοποθετήσουν στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου ένα αστέρι με το όνομά τους, μια συμβολική κίνηση προς τιμήν των προσωπικοτήτων που επισκέπτονται το Νοσοκομείο.

{joomplucat:20 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here