Στην στημένη Επικοινωνιακή φάκα των Τούρκων έπεσε ο Κυριάκος!

0
360

Στα παρελκόμενα της Συνόδου Κορυφής, πέραν από τους πανηγυρικούς λόγους του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη, υπήρξε η «διασταύρωση» του Έλληνα πρωθυπουργού (χαρακτηρισμός του ίδιου του Μητσοτάκη) με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Να δεχτούμε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι «διασταυρώθηκε» τυχαία με τον κ. Τατάρ. Ναι, όντως μοιάζει λίγο δύσκολο να ήταν κανονισμένη μία συνάντηση μεταξύ τους, με φόντο τα…ταψιά και τις κατσαρόλες του μπουφέ της Συνόδου!

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, δεν είχαν και πολλά να πουν!!

Όπως αναμένονταν ο πρωθυπουργός μετέφερε στο ανδρείκελο του Ερντογάν την αντίθεση του στην λύση των δύο κρατών, που προσπαθεί να φέρει στο «μενού» του Κυπριακού, ο κατοχικός ηγέτης, ως «ασύμβατης λύσης με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Εκτέθηκε ο πρωθυπουργός

Οι Τούρκοι πάντως πέτυχαν αυτό που ήθελαν, καθώς είναι φανερό πως την είχαν «στημένη» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ήδη πλασάρουν την «διασταύρωση» του Μητσοτάκη με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, ως μία «κανονική συνάντηση δύο εκλεγμένων ηγετών», γνωρίζοντας το ρητό ότι «μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις»!

Η Άγκυρα παρουσιάζει το κατοχικό της μόρφωμα, το οποίο (μεταξύ άλλων) είναι κανονική «σφηκοφωλιά» του Τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος, ως ισότιμο με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Βλέπουμε να προσκαλεί τον Τατάρ, με την ιδιότητα του «Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», σε συνέδριο-φιέστα στην Αττάλεια, στο οποίο ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν μάλιστα και Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι ευτυχώς και ακύρωσαν τελικώς την συμμετοχή τους, ο ένας δε  κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

Με δεδομένα τα Τουρκικά παιχνίδια, ο πρωθυπουργός έπρεπε να ήταν πολύ πιο προσεκτικός, καθώς σε ένα εθνικό ζήτημα δεν χωρούν «αστικές ευγένειες».

Στην πραγματικότητα έχει εκτεθεί και μάλιστα πολύ πιο σοβαρά, από μία «ποδηλατάδα» ή μία «στιγμή ανεμελιάς» στην Πάρνηθα και στην Ικαρία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here