Στη Βουλή το νομοσχέδιο της ΓΓΕ για τη νέα ΕΡΤ ή ΝΕΡΙΤ!

0
304

Πληροφορούμεθα ότι το Μαξίμου φέρνει άρον άρον στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από το κλείσιμο της παλιάς.

Το νομοσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε την Τετάρτη 12/06/2013 το πρωί στις 11.00 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας για δημόσια διαβούλευση αναφέρει το νέο μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς όμως να ορίζει χρόνο επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Θα εξακολουθούν να εργάζονται έμμισθοι και συμβασιούχοι χωρίς να ξεκαθαρίζεται η αναλογία, ενώ δεν αναφέρεται και ο αριθμός του προσωπικού (κατά τις πρώτες πληροφορίες, το προσωπικό δεν θα υπερβαίνει τα 1.200 άτομα).

Η διοίκηση θα ασκείται από «εποπτικό συμβούλιο προσωπικοτήτων» που θα διασφαλίζει τον «ακομμάτιστο» χαρακτήρα της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και το αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων. 

Λάθος χειρισμός και διέξοδος σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Με τον τρόπο αυτό, το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί να διορθώσει τον λάθος χειρισμό του θέματος – δηλαδή λουκέτο της παλιάς ΕΡΤ χωρίς ταυτόχρονη παρουσίαση της νέας.

Η εσπευσμένη κατάθεση του νομοσχεδίου, πάντως, εξυπηρετεί και μία ανάγκη που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της κυβέρνησης συνεργασίας: να βγουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι από το αδιέξοδο που βρέθηκαν.

Δηλαδή:

– Πρώτα η ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ διεμήνυσαν ότι θα απαιτήσουν σήμερα από τον πρωθυπουργό να έλθει άμεσα, «στις επόμενες ώρες» προς κύρωση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία επέτρεψε στους Σίμο Κεδίκογλου – Γιάννη Στουρνάρα να εκδώσουν την απόφαση για το λουκέτο. (σ.σ. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ΠΝΠ πρέπει να έλθει προς κύρωση εντός 40 ημερών από την υπογραφή της, ωστόσο επειδή η Ολομέλεια της Βουλής θα διακόψει στο τέλος του μήνα τις εργασίες της λόγω θερινών τμημάτων, η ψηφοφορία θα παραπεμφθεί…..για τον Οκτώβριο).

– Σε μία τέτοια περίπτωση, και τα δύο κόμματα θα ήταν «υποχρεωμένα» να μην κυρώσουν την ΠΝΠ αφού αντέδρασαν στο περιεχόμενό της και, επιπλέον, δέχονται ισχυρές πιέσεις από τα στελέχη τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Τόνια Αντωνίου κάλεσε χθες τη νύχτα το κόμμα της «να επαναφέρει τη δημοκρατική ομαλότητα πριν να είναι αργά»!

– Το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ θα επιτρέψει στα δύο κόμματα να εστιάσουν σ΄ αυτό την προσοχή τους. Εάν μάλιστα συμφωνήσουν στο περιεχόμενό του και το υπερψηφίσουν (σ.σ. αυτό ακριβώς επιχειρείται), θα γίνει…περιττή η καταψήφιση της ΠΝΠ τον Οκτώβριο. Στη λογική «αφού θα έχουν εγκρίνει τη νέα ΕΡΤ δεν θα υπάρχει λόγος να απορρίψουν το κλείσιμο της παλιάς»…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here