Στη γραμμή του ακροδεξιού καγκελάριου Κούρτς οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την κατάργηση του 8ωρου.

0
213

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη για μοντέλο εργασιακού μεσαίωνα παίρνει σάρκα και οστά αρχής γενομένης από το ευρωκοινοβούλιο, όπου η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισαν μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Κουλογλου, στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισαν μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως.

«Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας», σημείωσε ο Στ. Κούλογλου, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν:

-την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο,

-την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως,

-την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες,

-την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης.

Υπέρ της διατήρησης των ανώτατων ορίων του 8ώρου ημερησίως και του 48ώρου εβομαδιαίως ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της Εύας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε.

Αυτοί οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν την κατάργηση του 8ωρου! Θα τους ξαναψηφίσεις;;

Υ.Γ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αν υπάρχει οτιδήποτε που αφορά εμένα ή την οικογένειά μου να το πάτε στον εισαγγελέα! Μ’ αυτά δεν θα παίζουμε!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here