Στη Σκιάθο ο Σεΐχης του Κατάρ με το Al Mirqab…το πλωτό παλάτι.

0
419

Στον όρμο της ακτής Μάραθα αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί το Al Mirqab, ένα από τα πιο πολυτελή mega-yacht στον κόσμο, πλωτό παλάτι για τον Σεΐχη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι.

Για ακόμα μία φορά ο ισχυρός άνδρας του εμιράτου επέλεξε τη Σκιάθο για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, καθώς είναι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς.

Ιατρικό προσωπικό αλλά και μοριακός αναλυτής έχουν προστεθεί φέτος στη λίστα επιβατών της θαλαμηγού, λόγω της πανδημίας.

Στον όρμο της ακτής Μάραθα στην Σκιάθο, αγκυροβόλησε το Al Mirqab, ένα από τα πιο πολυτελή mega-yacht στον κόσμο.

Μάλιστα, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ζητήθηκε για λόγους κυρίως υγειονομικής ασφάλειας να αποκλειστεί ένα μικρό τμήμα της αμμώδους παραλίας, που επί χρόνια βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι αν ο σεΐχης του Κατάρ φέτος δεν βγει για βόλτα στα σοκάκια της Χώρας (όπως συνηθίζει), μόνο περιορισμένος δεν θα νιώσει στο Al Mirqab.

Με μήκος 133 μέτρα είναι το έκτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Διαθέτει 55μελές πλήρωμα, 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου.

Ναυπηγήθηκε το 2008 στη Γερμανία – χαρακτηρίστηκε το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς – και κόστισε 300 εκατ. δολάρια.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ οι Βαν Γκογκ και Πικάσο. Κάθε σουίτα διαθέτει δικό της μπάνιο και μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here