Στη χώρα της φαντασίας.

0
430

Σε κάποια άλλη φανταστική χώρα φαίνεται ότι ζουν και κυβερνούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» και βέβαια «άριστοι» σύμβουλοί του.

Αλλιώς δεν δικαιολογούνται όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας συζήτησης του προϋπολογισμού του 2021.

Και τι δεν υποστήριξαν:

Ότι ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας επιταχύνθηκε το 2019, σε σχέση με το 2018.

Ότι για πρώτη φορά από το 2007, η ανάπτυξη είναι υψηλότερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ότι η δυναμική που συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη επέστρεψε στην ύφεση.

Ότι η χώρα παρουσίασε ύφεση αισθητά χαμηλότερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση συγκράτησε τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης.

Ότι στο 9μηνο, η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη θέση από αρκετές άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ότι χειρίζονται τα δημόσια οικονομικά με σεβασμό στις μεγάλες και πολύχρονες θυσίες των πολιτών.

Ότι ενισχύουν περισσότερο τους χαμηλόμισθους, με την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ότι επεκτείνουν τα επιδόματα ανεργίας, ότι στηρίζουν τους μακροχρόνια ανέργους στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ότι ενισχύουν δράσεις του ΟΠΕΚΑ, με αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ το ύψος των κοινωνικών επιδομάτων για το 2021, ότι ενισχύουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ότι χορηγούν διευρυμένο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά, ότι υλοποιούν πρόγραμμα κρατικής επιδότησης της δόσης δανείου, για ενήμερα και μη νοικοκυριά, ότι παρέχουν κίνητρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, ότι ενισχύουν τέλος με επιπλέον πόρους, από το αποθεματικό της χώρας, τις δομές της δημόσιας υγείας.

Μα αν συμβαίνουν όλα αυτά τότε γιατί οι πολίτες στενάζουν από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και να μπουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. Γιατί οο εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό φωνάζουν με όση δύναμη διαθέτουν ότι πεινάνε.

Μα όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πάει καλά το click away και ο υπουργός του επί της υπανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο τότε θα πρέπει να μας πουν που είναι αυτή η χώρα που ζουν γιατί σίγουρα η Ελλάδα δεν είναι.

Πηγή documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here