Στις Εκλογές της 21 Μαΐου Διακυβεύεται το Μέλλον της χώρας.

0
213

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα ότι στην Ελληνική Οικονομία είναι όλα ρόδινα, και, ακόμη πιο σημαντικό, ότι οι επιδόσεις της είναι καλύτερες από αυτές του Σύριζα.

Όμως, οι μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής «αναπτυξιακής» πολιτικής είναι συγκεκριμένες μερίδες του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Ο Πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ ο μέσος πραγματικός μισθός στην μειώθηκε κατά 7,4% το 2022 στην Ελλάδα.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις για το ρεκόρ των οποίων περηφανεύεται, αφορούν κυρίως στην ακίνητη περιουσία και στις χρηματιστηριακές/ασφαλιστικές δραστηριότητες,  κινούμενες από την Χρυσή Βίζα, τη βραχυχρόνια μίσθωση και funds  κόκκινων δανείων και συνδέονται άμεσα με την παρούσα επιθετική μορφή της χρηματιστικοποίησης της στέγης, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το στεγαστικό πρόβλημα.

Η ανάπτυξη της ΝΔ είναι εκτός από κοινωνικά άνιση και μη βιώσιμη. Γιατί  το μοντέλο που ακολουθείται είναι το ίδιο το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο,  με το διευρυνόμενο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που μας οδήγησε στην κρίση του 2009.

Αντίθετα ο Σύριζα κατά την περίοδο διακυβέρνησης του απέδειξε ότι έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις την οικονομία. Παρέλαβε το 2015, άδεια ταμεία, υψηλές δανεικές υποχρεώσεις, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση στις αγορές, χωρίς πρόγραμμα στήριξης και με χωρίς να έχει επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή που θα άνοιγε το δρόμο για ρύθμιση χρέους.

Και παρόλα αυτά το 2019 άφησε τη χώρα ασφαλή, με ταμειακά διαθέσιμα, ανισότητες σε ιστορικά χαμηλά και ρυθμισμένο χρέος για 14 χρόνια και άρα καθαρό διάδρομο για βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές.

Η δική μας πρόταση διακυβέρνησης είναι ρεαλιστική, αναπτυξιακή, συμπεριληπτική και βιώσιμη. Εμείς πιστεύουμε σε ένα αναπτυξιακό κράτος που ξέρει που θέλει να πάει και επενδύει στην καινοτομία, στην παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας και στην πράσινη μετάβαση. Χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και φέρνει στο τραπέζι τους εμπλεκόμενους στην παραγωγική διαδικασία σε όλους τους τομείς. Και σπάει αυγά με τα συμφέροντα.

Το πρόγραμμά μας ενισχύει τον κόσμο της εργασίας και την διαπραγματευτική του δύναμη. Ταυτόχρονα έχει τις μέριμνες ώστε να στραφούν πόροι προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω για παράδειγμα της επαναδιαπραγμάτευσης του ΤΑΑ, την χρηματοδότηση της έρευνας, την διεύρυνση των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, τη δημόσια παιδεία, το κοινωνικό κράτος. Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό, επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενισχύουμε τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Με αυτόν τον τρόπο και ανταποκρινόμαστε στις κοινωνικές ανάγκες και ενδυναμώνουμε τον κόσμο της δουλειάς. Και έτσι επεκτείνουμε τα όρια του εφικτού.

Τα τελευταία 4 χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η χώρα πήγε αρκετά βήματα πίσω. Στις 21 Μαΐου ας αλλάξουμε τα δεδομένα και ας δώσουμε στον κόσμο Ελπίδα για Δικαιοσύνη Παντού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here