Στον Άρειο Πάγο με στοιχεία για θανάτους ασθενών λόγω «εγκληματικών παραλείψεων» καταφεύγει ο Π. Κουρουμπλής.

0
252

Δεν κάνει πίσω ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη του.

Ο βουλευτής είπε ότι η μηνυτήρια αναφορά που προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες θα βασίζεται σε καταγγελίες για απώλειες ασθενών που έμειναν αβοήθητοι λόγω «εγκληματικών παραλείψεων».

Εξελίξεις: Στον Άρειο Πάγο με στοιχεία για θανάτους ασθενών λόγω «εγκληματικών παραλείψεων» καταφεύγει ο Π.Κουρουμπλής | Ελληνικό Παρατηρητήριο -Ειδήσεις

Στη συνέντευξή του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε ούτε για όσα είπε ούτε για τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε την άποψή του, γιατί όπως είπε «μίλησε με ειλικρίνεια και δεν είπε κάτι έξω από την αλήθεια και την πραγματικότητα».

«Είναι βαρύτατος χαρακτηρισμός να σε πουν προδότη της πατρίδας»

Τόνισε ότι δεν μετανιώνει, γιατί, όπως δήλωσε, όταν ζεις την κραυγή αγωνίας ανθρώπων που χάνονται αβοήθητοι και συμμετέχεις, συμπάσχεις. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, φίλοι, συγγενείς.

Έπειτα προσπάθησε να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι», κάνοντας συμψηφισμούς με την τραγωδία στο Μάτι και τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Το τελευταίο που θα σκεφτόμουν είναι η τιμωρία του προέδρου της Βουλής που για πρώτη φορά επέδειξε τόσο μεγάλη ευαισθησία, γιατί υπήρξαν και πολιτικοί που μας είπαν ότι κάψαμε ανθρώπους, που μας είπαν προδότες. Είναι βαρύτατος χαρακτηρισμός να σε πουν προδότη της πατρίδας».

Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή την περασμένη εβδομάδα γιατί ο βουλευτής, με αφορμή τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για τους θανάτους ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ, είπε από το βήμα της Βουλής:

«Αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα Σωτήρης, ο φίλος του πρωθυπουργού, τότε πολύ εύκολα θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε. Με ξεπερνά με πόση θρασύτητα αρθρώνετε δημόσιο λόγο όταν ουσιαστικά χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here