Στον Εισαγγελέα οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο με σοβαρές καταγγελίες.

0
487

Αναφορά κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου της Ελευσίνας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

Μάλιστα, τονίζουν ότι «η εντολή για διερεύνηση της αναφοράς μας με την κλήση και κατάθεση των υπευθύνων αρμοδίων οργάνων θα αναδείξει πιθανά ευθύνες και ποινικού ενδιαφέροντος».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, 100 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται «καταλαμβάνοντας κάθε διαθέσιμο χώρο των κλινικών του 4ου ορόφου, σε επικίνδυνες συνθήκες», ενώ πρόσφατα αναπτύχθηκαν πάνω από 46 επιπλέον κλίνες Covid (ΜΕΘ και απλής νοσηλείας) «χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό, αλλά μόνο με μετακινήσεις από υπάρχοντα, ήδη υπό-στελεχωμένα, τμήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους».

Τονίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι «Οι επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αφού μόνο 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 5 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, COVID και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πνευμονολογικής κλινικής, όπου ένας μόνο γιατρός εφημερεύει για 69 ασθενείς…».

Αφού προχωρούν και σε άλλες σχετικές καταγγελίες, τονίζουν ότι «Γίνεται προσπάθεια να εμφανισθεί μία εικονική πραγματικότητα κι’ έτσι ν’ αποκρυφτούν τα σοβαρά προβλήματα που καθημερινά βιώνουν το σύνολο των ασθενών και εργαζομένων στο νοσοκομείο», προσθέτοντας με νόημα πως «στο όνομα αντιμετώπισης της ασθένειας Covid-19 εκτίθενται σε κίνδυνο οι πάντες, εξαιτίας των ανορθολογικών πολιτικών που συνεχίζουν να εφαρμόζονται».

Η αναφορά των εργαζομένων στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Θριάσιο: Από τις αρχές Μαρτίου είχε ενημερωθεί για τους κινδύνους το Υπουργείο.

Από τις αρχές Μαρτίου είχαν ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας αλλά και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας.

Πρόκειται για το νοσοκομείο του οποίου το Σωματείο Εργαζομένων κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γίνεται λόγος για «επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας» και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τις σοβαρότατες καταγγελίες τους.

Στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι εργαζόμενοι επισήμαιναν πως από τις 3 Μαρτίου είχαν ενημερώσει εγγράφως τόσο τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια όσο και τον Αναπληρωτή του Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και τους Διοικητές της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ.1. Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Κυριακή βράδυ: Η εικόνα που κόβει την ανάσα.

Τα ασθενοφόρα κάνουν ουρά στον «Ευαγγελισμό» που απόψε εφημερεύει. Μια συγκλονιστική εικόνα μέσα από το νοσοκομείο.

Πάρα πολλά ασθενοφόρα καταφτάνουν το ένα μετά το άλλο στην είσοδο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» το οποίο σήμερα έχει γενική εφημερία.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Κωνσταντίνα Ρωμανά, αναισθησιολόγος του νοσοκομείου στο Facebook, είναι ενδεικτική της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού.

Η ίδια έγραψε στα social media: «Γενική εφημερία…Ώρα 20.30…Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει…».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Κυριακή οι δια-σωληνωμένοι ήταν 674, αριθμός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

Με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και με εικόνες όπως αυτή, το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε Επιστράτευση Ιατρών, σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθεί – όσο είναι δυνατόν – η κατάσταση στο ΕΣΥ το οποίο πλέον είναι εκτός ορίων!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here