Στον «καναβάτσο» ο Ζόραν Ζάεφ: Εξαιρετικά μικρή η συμμετοχή έφτασε λίγο πάνω από το 30%.

0
487

Στη δυσκολότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί είναι από σήμερα ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, καθώς οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που θα οδηγούσε στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας, από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία».

Παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα από τα Σκόπια παρέλασαν δεκάδες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως η Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέημς Μάτις, φαίνεται πως δεν κατέστη δυνατόν να πειστούν οι πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες. 

Βαρύνουσα σημασία βέβαια έπαιξε και το γεγονός πως το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, VMRO, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, κλείνοντας ωστόσο το «μάτι» στην αποχή. 

Πιο ξεκάθαρη αλλά επίσης αρνητική ήταν η στάση του Προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος δεν δίστασε ακόμα και από το βήμα του ΟΗΕ να ζητήσει από τους συμπατριώτες του να μην ψηφίσουν. 

Πλέον ο Ζόραν Ζάεφ καλείται να ανοίξει τα πολιτικά του χαρτιά και να αποκαλύψει εάν μετά από αυτή την ήττα θα οδηγήσει τη χώρα του σε πρόωρες εκλογές ή θα επιχειρήσει να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι το δημοψήφισμα θεωρείται αποτυχημένο.

Υ.Γ. Μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος στα Σκόπια ο Μητσοτάκης και η παρέα του έχουν μείνει με το στόμα ανοικτό!

Στη ΝΔ κανείς τους δεν περίμενε ότι θα υπάρχει τόσο χαμηλή συμμετοχή που θα στραπατσάρει το δημοψήφισμα.

Βλέπουν και τον Καμμένο να δικαιώνεται που έλεγε ότι το δημοψήφισμα θα αποτύχει και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Υ.Γ.1. Οι Σκοπιανοί ακύρωσαν από μόνοι τους τη συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει ο Καμμένος.

Υ.Γ.2. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στα Σκόπια. Ο Ζάεφ πάει σε εκλογές αν δεν στηρίξει η αντιπολίτευση τη συμφωνία στη Βουλή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here