Στο εδώλιο για κακούργημα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

0
403

Κατηγορείται για δωροδοκία ύψους 250.000 ευρώ……

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης, κατηγορούμενοι για υπόθεση που φέρεται να συνδέεται με «μίζα» ύψους 250.000 ευρώ προκειμένου η εταιρεία ΜΕΤΚΑ να πάρει έργο στο Λαύριο.

Ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μυτιληναίος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε τον επιχειρηματία, για νομικούς λόγους, για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Νέζης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για παθητική δωροδοκία, με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μετά τον εντοπισμό εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να έγινε bank transfer από αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου σε εταιρία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. 

Σκοπός της αποστολής του επίμαχου εμβάσματος, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν η ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, του ομίλου Μυτιληναίου, έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο. 

Η ανάθεση εμφανίζεται να έγινε στις 15/11/2003 ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το έμβασμα φέρεται να μπήκε στην εταιρεία του κ. Νέζη τον Μάιο του 2003.

Η υπόθεση της ανάθεσης του έργου είχε καταγγελθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος είχε κάνει λόγο για φωτογραφική διάταξη, ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here