Στο παραπέντε των Δημοτικών Εκλογών!……του Αντώνη Ν. Δόξα.

0
204

Η προεκλογική περίοδος μέχρι τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, τόπο διαμονής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πραγματοποιούν τις τελικές τους εξορμήσεις με συγκεντρώσεις και εγκαίνια εκλογικών κέντρων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, με επικρατέστερους να θεωρούνται οι Νίκος Χιωτάκης και Γιώργος Θωμάκος.

Και οι δύο δηλώνουν ανεξάρτητοι ωστόσο γνωστές είναι στην Κηφισιά οι σχέσεις του κ. Χιωτάκη με την Ν.Δ.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο νυν Δήμαρχος κ. Νίκος Χιωτάκης, επέδειξε υπερβάλλουσα δραστηριότητα και έστειλε συνεργεία να καθαρίσουν πεζοδρόμια και δρόμους, να φράξουν με άσφαλτο μερικές τρύπες και να κάνουν επείγουσες ασφαλτοστρώσεις και διάφορα άλλα έργα. 

Σήκωσε τα μανίκια για έργα προεκλογικής καθαρά μορφής που ωστόσο δεν θα πρέπει να είχαν αποτέλεσμα, μια που κάνοντάς τα ήταν σαν να παραδέχθηκε ο ίδιος την αμέλειά του. 

Σαν εξ ουρανού απάντηση σε όλα αυτά η τελευταία νεροποντή απέδειξε την προχειρότητα των έργων και την έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπισή τους. Δώδεκα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου και μια βροχούλα μεταμόρφωσε κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ορμητικά ποτάμια.

Στην Νέα Ερυθραία αυξάνονται τα παράπονα σχετικά με την «μονοδρόμηση» της οδού Γ. Παπανδρέου και την εδώ και δύο χρόνια εφαρμογή ενός νέου «κυκλοφοριακού» από τον Δήμο Κηφισιάς, που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 

Ακόμη παράπονα υπάρχουν σχετικά με την ονομαζόμενη πλέον «Μύκονο» των βορείων προαστίων. Μπαράκια, καφετέριες και σουβλατζίδικα έχουν ξετρυπώσει ξαφνικά στο κέντρο της πόλης με τους κατοίκους να μην μπορούν να βρουν την ησυχία τους. 

Κερασάκι στην τούρτα της αποκαλούμενης «ανάπτυξης», αποτελούν – σύμφωνα με δημοσιεύματα – νεαρά κορίτσια που κινούνται στην περιοχή, τις νυκτερινές κυρίως ώρες, αναζητώντας σύντροφο (κατά προτίμηση με φουσκωτό πορτοφόλι) και έτσι ξαφνικά τα φανάρια της Λεωφόρου Κηφισίας – Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία, έγιναν στέκι του αγοραίου έρωτα. 

Λίγο πιο πάνω στην Εκάλη οι κάτοικοι διεκδικούν την μείωση των παράλογων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τους καθώς φορολογούνται με τιμές προ κρίσης. 

Παράλληλα πολλοί κάτοικοι θεωρούν πως οι πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έχουν γίνει βάσει επιθυμιών κάποιων νυν δημοτικών συμβούλων με αποτέλεσμα να χρειάζονται αρκετό επιπλέον χρόνο, για να ανακαλύψουν τα κατάλληλα «περάσματα», ώστε να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στα σπίτια τους, κινούμενοι πάντα στην Λεωφόρο Θησέως.

Μέσα σε αυτό το τραγελαφικό και καθημερινά μεταβαλλόμενο προς το χειρότερο σκηνικό, οι πολίτες των βορείων προαστίων καλούνται να επιλέξουν τον νέο δήμαρχό τους! 

Με τον αξιότιμο νυν δήμαρχο κ. Νίκο Χιωτάκη να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και να μιλάει για «σίγουρα βήματα» και για έργα που δεν έκανε δώδεκα χρόνια τώρα που βρίσκεται στο τιμόνι της Κηφισιάς.

Από την άλλη, προεκλογική υπερ-κινητικότητα επιδεικνύει, ο για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Δικηγόρος Γιώργος Θωμάκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών» Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης, με ένα επιτελείο σοβαρών, μορφωμένων και έντιμων δημοτών, που είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να αγωνιστούν για τον κοινό σκοπό της αναβάθμισης της περιοχής. 

Ο Γιώργος Θωμάκος οργώνει κυριολεκτικά την πόλη, μέσα από συνεχείς επισκέψεις σε φορείς, συλλόγους αλλά και απλούς δημότες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε σημαντικούς κοινωνικούς τομείς, με σοβαρό πρόγραμμα που υπόσχεται Αλλαγή, Κεντρικό σύστημα, Νέα Διοίκηση, Νέο ήθος, Πιστή εφαρμογή των Νόμων και των Δικαστικών αποφάσεων, Συμμετοχικές Διαδικασίες με απόλυτη Διαφάνεια και με Ελπίδα και Πίστη για κάθε τι ωραίο που είναι χρήσιμο για να μεταμορφώσει αυτούς τους τρεις δήμους σε πραγματικό Επίγειο Παράδεισο.

Σε αυτό το δύσκολο, φιλόδοξο, αλλά και απαραίτητο για την μελλοντική ύπαρξη των τριών Δήμων έργο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα χρειαστεί οπωσδήποτε όχι μόνον την υποστήριξη και την συμμετοχή των δημοτών, ανεξάρτητα από προσωπικές απαιτήσεις ή συμφέροντα, αλλά και την συμμετοχή και συνεργασία εκείνων εκ των υποψηφίων που συμφωνούν με το πρόγραμμα Γιώργου Θωμάκου και ενδιαφέρονται πραγματικά και αγωνιούν για το μέλλον των τριών δήμων. 

Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποκλείεται η σύμπραξη και άλλων παρατάξεων, που έχουν πραγματική αγάπη για τον τόπο, καθαρή συνείδηση και όρεξη για δουλειά, όπως π.χ. του Ιατρού κ. Δ. Κανακάκη, σοβαρού γνώστη των προβλημάτων του Δήμου, αλλά και πολλών άλλων που διαπνέονται από το πνεύμα της Αλλαγής, της Διαφάνειας και της υγιούς Ανάπτυξης χωρίς τις εκάστοτε παρεμβολές υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Για όλα τα παραπάνω φυσικά, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι πολίτες και θα το δούμε μέσα σε λίγες μέρες.

Θα δούμε λοιπόν αν θα τους πείσουν τα «Σίγουρα Βήματα» του Νίκου Χιωτάκη ή θα αναζητήσουν την «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών» του Γιώργου Θωμάκου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here