Στο Στόχαστρο της Μόσχας η χώρα μας: «Έλληνες Κομάντος μισθοφόροι εντοπίστηκαν στην Ουκρανία!»…αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ.

0
191

Ρωσική προειδοποίηση να μη δώσουμε αντιαεροπορικά συστήματα (Ρωσικής κατασκευής) στην Ουκρανία, μετά την κρούση Ζελένσκι στην Ελληνική αντιπροσωπεία;

Η αναφορά για εξουδετέρωση Ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 στην Ουκρανία, είναι μέρος της ευθείας στοχοποίησης από Ρωσικά ΜΜΕ για την αποφυγή αποστολής Ελληνικών (Ρωσικής κατασκευής) αντιαεροπορικών συστημάτων στο Κίεβο, κάτι που σύμφωνα με τον Ελληνικό Τύπο είναι απίθανο, αφού η Ελληνική πλευρά δεν το συζήτησε λόγω Τουρκικών Απειλών.

Ίσως οι Ρώσοι να γνωρίζουν κάτι και για αυτό στοχοποιούν την χώρα μας;

Πυρ και μανία είναι τα Ρωσικά Πρακτορεία Ειδήσεων και το Ρωσικό Καθεστώς (αφού το συγκεκριμένο ΜΜΕ που αναφέρει για Έλληνες μισθοφόρους ανήκει στο Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας), με την αναφερόμενη παρουσία Ελλήνων κομάντος σε Ουκρανικό έδαφος και την δημοσιοποίηση ενός αμφιλεγόμενου βίντεο «με Έλληνες μισθοφόρους» επί του πεδίου, το οποίο όμως δεν αποδεικνύει ξεκάθαρα του λόγου το αληθές.

Έλληνες μισθοφόροι εντοπίστηκαν στην Ουκρανία. Δεν τους σταμάτησαν νέες αναφορές για θανάτους Αμερικανών, Αργεντινών και εκπροσώπων άλλων χωρών. Χθες το βράδυ έγινε γνωστό για την εξουδετέρωση ενός Ιάπωνα λεγεωνάριου με το διακριτικό κλήσης «Dobure» κοντά στο Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ).

Πόσο αξίζει η ζωή τους σε αυτούς τους μισθοφόρους που πάνε στην Ουκρανία για να εκπληρώσουν Κυβερνητική εντολή; Αυτό ανακάλυψε ο ανταποκριτής της «Zvezda» Alexei Degtyarev, ο οποίος αναφέρει για στρατιώτες της τύχης που γέμισαν την Ουκρανία για τα χρήματα.

«Προφανώς αυτοί οι μισθοφόροι έχουν δημιουργήσει ομάδες σαμποτάζ, και ήρθαν στην Ουκρανία με έναν στόχο, να σκοτώσουν»…δηλώνει το Ρωσικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Σε καμία περίπτωση ως «pentapostagma.gr», δεν υιοθετούμε ασυζητητί τη Ρωσική άποψη περί παρουσίας Ελλήνων Υπηκόων (το τονίζουμε αυτό) ως μισθοφόρων, χωρίς να δοθούν ακόμα περισσότερες αποδείξεις ή να επιβεβαιωθεί με ατράνταχτα στοιχεία.

Σε έναν πόλεμο όπως αυτόν στην Ουκρανία το πράγμα που δολοφονείται είναι η αλήθεια, δυστυχώς, από όλους τους εμπλεκομένους.

Οι στρατιώτες της τύχης σκοτώνονται στην Ουκρανία.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την εξουδετέρωση έως και 100 εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων στην περιοχή Κράσνι Λιμάν, σχετικά πρόσφατα.

Όπως είχε αναφέρει πριν μερικούς μήνες ο εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΑΜ, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, «Έλληνες μισθοφόροι  πολέμησαν στην περιοχή της Χερσώνας και του Ντονμπάς», χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για Ελληνικής Καταγωγής Ουκρανούς υπηκόους.

Πάνω από 10.000 «ξένοι μισθοφόροι» από 64 χώρες έχουν φθάσει στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης και σχεδόν 2.000 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.

«Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 6.956 έχουν φθάσει στην Ουκρανία, 1.956 έχουν ήδη σκοτωθεί, 1.779 έχουν ξαναφύγει», προσθέτει το Ρωσικό Υπουργείο.

Επισημαίνει επίσης πως η Πολωνία είναι ο «Απόλυτος Ηγέτης» μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών σε αριθμούς μαχητών που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία και ακολουθούν η Ρουμανία και η Βρετανία.

Κάθε πόλεμος προσελκύει μισθοφόρους.

Ένας πόλεμος όπως αυτός της Ουκρανίας έχει πολλά πλοκάμια, που το κάνουν ακόμα πιο προσοδοφόρο για μισθοφόρους από διάφορα κράτη.

Η «δεξαμενή» που βγαίνουν αυτοί οι μισθοφόροι είναι κατά βάση οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφού πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για απόστρατους των Ειδικών Δυνάμεων και άλλων ειδικοτήτων, που γνωρίζουν από επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Η μεταφορά τους στην Ουκρανία γίνεται μέσω Πολωνίας, μέσω της ΕΕ, ενώ και οι Ρώσοι μετακινούν Σύριους και άλλους μισθοφόρους από χώρες της ΚΑΚ στην Ουκρανία για να πολεμήσουν για λογαριασμό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here