ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: ΓΙΑΤΙ στον δήμο Κηφισιάς υπήρξε «αλυσιδωτή έξαρση» των κρουσμάτων του ιού από την αρχή της επιδημίας;

0
1032

Η αλματώδης  αύξηση  των κρουσμάτων του κορωνοϊού  που καταγράφηκαν  σε σχέση με τον πληθυσμό του δήμου Κηφισιάς,  συνδέονται με το γεγονός ότι, πριν το Lockdown, ο κορωνοϊός «χτύπησε» τέσσερεις μεγάλες κοσμικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε «in-places» στην Κηφισιά.

Ποίος δεν θυμάται:

(1) όταν ο κορωνοϊός «χτύπησε» στην Κηφισιά και μετέτρεψε σε εφιάλτη με απίστευτες διαστάσεις μια κοσμική δεξίωση,  η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στο πολύ γνωστό στέκι της Κηφισιάς «Blue Pine». Το είχε δημοσιεύσει  η εφημερίδα Kifisia Press στις 30/03/20.

(2) όταν την ίδια ακριβώς ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 7 Μαρτίου, μέλη της Αθηναϊκής «ελίτ» παρευρέθηκαν και σε ένα άλλο κάλεσμα. Εκείνο της Μαρίνας Βερνίκου στο «Ecali Club». Στο πάρτι της γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας φαίνεται πως κόλλησαν άτομα κοντά στη δική της ηλικία και πολλά celebrities από τον καλλιτεχνικό χώρο την τηλεόραση και την σόουμπιζ.

Η «Κόλαση του Δάντη» σε δύο κοσμικά πάρτι.

(3) όταν η κ. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου,  παρέθεσε ακόμη δύο κοσμικά πάρτι  με αρκετούς καλεσμένους,  την Πέμπτη 5 Μαρτίου στο σπίτι της και την Τρίτη 10 Μαρτίου πάλι στο «Blue Pine» της Κηφισιάς.

(4) όταν ο χορωδός Τάσος Κουσουντέλης της  Χορωδίας Κηφισιάς 1937, που έψελνε σε κάποιες κηδείες επωνύμων στην Κηφισιά, έχασε τη ζωή του στις 18/03, ήταν ένα από τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στην Κηφισιά.

(5) όταν σύμφωνα με το «Βήμα» οι επιδημιολόγοι αποδίδουν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε περιοχές όπως ο δήμος Κηφισιάς αλλά και Φιλοθέης-Ψυχικού, όπου διαμένουν κυρίως άτομα με σχετικώς υψηλά εισοδήματα, στο γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες και σε σημαντικές θέσεις σε εταιρείες που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

(6) όταν στις 03/05/20 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανέλυσε τη γεωγραφία της επιδημίας στη χώρα μας, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παραδέχτηκε ότι:

«Ορισμένα μέρη στην επικράτεια έχουν «έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον». Ίσως να συνιστούν και ένα παράδοξο. Για παράδειγμα ο δήμος Κηφισιάς είχε από την αρχή της επιδημίας τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά μετά τον δήμο Αθηναίων. Πώς αυτό συνέβη με πληθυσμό μόλις 42.000 κατοίκους;» Μάλλον θα αναφερόταν αποκλειστικά στον πληθυσμό της Κοινότητας Κηφισιάς!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι άξιον απορίας, ΠΩΣ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν πήρε είδηση την «Κόλαση του Δάντη» σε δύο τουλάχιστον από τα τέσσερα κοσμικά πάρτι, που έλαβαν χώρα στην Κηφισιά, πριν το Lockdown

Όπως αποκαλύπτει το «e-reportaz.gr»  στις 30/03/20, ο κατάλογος ήταν μακρύς αυτών που παραβρέθηκαν στα δύο από τα τέσσερα  κοσμικά πάρτι  σε γνωστά στέκια της Κηφισιάς και βρέθηκαν τις επόμενες μέρες θετικοί στον κορωνοϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  την «αλυσιδωτή έξαρση» των κρουσμάτων του ιού σε 116 στην Κηφισιά, από την αρχή της επιδημίας.

Η αναφορά των πολλών κρουσμάτων στην Κηφισιά,  αποδίδεται στο γεγονός ότι απλώς στην  Κηφισιά επιβεβαιώθηκαν, δεδομένου ότι πολλά άτομα, από την «ελίτ» του ιατρικού, επιστημονικού, επιχειρηματικού, τραπεζιτικού, εφοπλιστικού, πολιτικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού  κόσμου που προσβλήθηκαν, λόγω  της οικονομικής άνεσης που διαθέτουν προχώρησαν σε ιδιωτικά τεστ για ανίχνευση του Covid-19, αντίθετα με ότι συνέβαινε με ασθενείς που είχαν ήπια συμπτώματα και απέφυγαν να προχωρήσουν σε τεστ ανίχνευσης του ιού.

Σε αντιπαραβολή, εάν υπήρχε η δυνατότητα το τεστ να γίνει στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας μάλλον ο Δήμος Κηφισιάς να ερχόταν πολύ πιο πίσω στην κατάταξη των κρουσμάτων.

-Διάγγελμα του Δημάρχου Κηφισιάς  Γιώργου Θωμάκου.

-Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη για τις αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες που έκανε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, μετά και την δημοσιοποίηση των απολογιστικών στοιχειών με τα κρούσματα Covid-19.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο OPEN

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε το πρωί στην εκπομπή «΄Ωρα Ελλάδος 7:00» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη για τις αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες που έκανε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, μετά και την δημοσιοποίηση των απολογιστικών στοιχειών με τα κρούσματα Covid-19. Επεσήμανε επίσης ότι πολλοί συμπολίτες μας προχώρησαν σε ιδιωτικά τεστ για ανίχνευση του ιού σε διαγνωστικά κέντρα που παρείχαν την εξέταση.

Gepostet von Δήμος Κηφισιάς am Dienstag, 5. Mai 2020

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ποιός θα έπρεπε να ντρέπεται και γιατί.

Δυστυχώς, η αναφορά των 116 κρουσμάτων  του ιού στην Κηφισιά προκάλεσε πλήθος αντιπαραθέσεων στα κοινωνικά δίκτυα από δύο γνωστούς και μη εξαιρετέους Δημοτικούς Συμβούλους τους κ.κ. Χρήστο Καλό και Γιάννη Καπάτσο.

Ο πρώτος να αναρωτιέται σε υψηλούς τόνους αν τελικά ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή γνώριζαν για τα αυξημένα κρούσματα ή όχι. Θεωρώντας μάλιστα  ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει,  απαιτεί σύγκλιση δια-παραταξιακού συμβουλίου ώστε να μην ρισκάρουν οι κάτοικοι νέα καραντίνα από λάθος επιλογές!!

Ο δεύτερος να μιλάει για ώρα σιωπής και «ντροπής»  και αναρωτιέται αν τα νούμερα αυτά τα γνώριζε ο Δήμαρχος. Δεν θα αναρωτηθούμε τι θα μπορούσε άραγε να κάνει ο δήμαρχος αν τα γνώριζε. Θα έπρεπε να είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις πριν αυτό επιβληθεί σε όλη την Ελλάδα;

Η συζήτηση μάλιστα  επικεντρώθηκε  πάνω στη λέξη «ντροπή», όπου όμως δεν καταφέραμε να καταλάβουμε ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται και γιατί.

Και ο λόγος είναι απλός. Οι εν λόγω κύριοι αντί να ερευνήσουν και να μάθουν ποία είναι τα πραγματικά αίτια των 116 κρουσμάτων, αναρωτιούνται για καταστάσεις εικονικής πραγματικότητας όπως:  

(1) εάν ο Δήμαρχος γνώριζε για τα αυξημένα κρούσματα ή όχι.

(2) τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμαρχος για να αποφευχθούν τα κρούσματα,  πριν το Lockdown!

Όταν μάλιστα καμία γραπτή η προφορική ενημέρωση δεν υπήρξε από την Πολιτική Προστασία για τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Δήμο Κηφισιάς, μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στις 3 Μαΐου.

Είναι άξιον απορίας πως είναι δυνατόν οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι,  με τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά, να νομίζουν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα  του συνόλου των δημοτών.

Μάλλον το αντίθετο! Για αυτό θα έπρεπε να ντρέπονται…διότι λαϊκίζουν ασύστολα. 

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του κ. Νίκου Χιωτάκη ο οποίος ανέφερε:

«Με την υγεία των πολιτών του Δήμου Κηφισιάς δεν πρέπει να παίζουμε. Τα προάστιά μας χρειάζονται δράσεις και όχι εκ των υστέρων διαπιστώσεις»

το μόνο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι ο κ. Χιωτάκης θα έπρεπε να αποδώσει αλλού τις ευθύνες, εάν είχε καλύτερη επίγνωση των ανεξέλεγκτων καταστάσεων που έλαβαν χώρα στον Δήμο Κηφισιάς, πριν το Lockdown.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here