Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ-1 στις 15/07/2015.

0
281

Για την ισχυρή πίεση που δέχτηκε στη Σύνοδο Κορυφής, τη σκληρή διαπραγμάτευση, τη συμφωνία αλλά και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ-1 και στους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι έγινε αποδέκτης της εκδικητικής στάσης των εταίρων και ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ήταν προϊόν πίεσης εκ μέρους ισχυρών κρατών, σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, κατά την οποία του τέθηκε το δίλημμα ή συμφωνία με αυτούς τους όρους, ή άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ.

«Το αρχικό τελεσίγραφο μας έδινε 18 δις για πέντε μήνες ζωής και μετά νέο μνημόνιο. Προσπάθησα με δύναμη ψυχής να διεκδικήσω όσα περισσότερα μπορούσα»….τόνισε ο Πρωθυπουργός για να σημειώσει ότι ναι μεν με τη συμφωνία προωθούνται σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μεσοπρόθεσμα, ανοίγει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ προβλέπει αναπτυξιακό πακέτο 35 δις ευρώ, και ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης με 25 δις ευρώ.

Με τη συμφωνία τόνισε ο Πρωθυπουργός δεν κόβονται μισθοί και συντάξεις, καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και αντικαθίσταται το ΕΚΑΣ από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το 2020.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Πρωθυπουργού πατώντας ΕΔΩ….. και τα συμπεράσματα δικά σας.

Υ.Γ. «Και τώρα τι κύριε Πρωθυπουργέ;»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here