Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ALPHA.

0
438

Αλέξης Τσίπρας στον ALPHA: Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον Τάκη Χατζή έδωσε την Τρίτη 18/02/20, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας στον ALPHA: Για την περίοδο διακυβέρνησης του, είπε ξεκινώντας την συνέντευξη «Όταν μπήκα στο Μαξίμου, δεν ήξερα τι είναι το κόκκινο τηλέφωνο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Εξηγώντας τον απολογισμό και τα όποια λάθη και παραλείψεις της «πρώτη φορά Αριστεράς» είπε ότι οφείλονται στο έλλειμμα εμπειρίας.

Επισήμανε επίσης ότι «δεν αρκεί να έχεις τη βούληση, καθώς πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο, το πώς – δηλαδή – θα εφαρμόσεις το σχέδιό σου». Για το μέλλον σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τώρα έχει την εμπειρία», η οποία «είναι και κρίσιμη και συσσωρευμένη».

Για τις διεργασίες για την ονομασία του κόμματος είπε «Μπορεί και να σας εκπλήξει η τελική μας απόφαση για το όνομα» ενώ πρόταξε ότι σημασία δεν έχει το νέο όνομα που θα αποφασιστεί για το κόμμα του, αλλά το περιεχόμενο λέγοντας «Σημασία δεν έχει μόνο η μαρκίζα αλλά και το περιεχόμενο.

Πρώτα θα βάλουμε περιεχόμενο και μετά μαρκίζα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία, διότι είμαστε το μόνο κόμμα που έχει την τόλμη να κάνει τον απολογισμό του έργου, είναι μια διαδικασία αυτογνωσίας. Θα μας κάνει καλύτερους. Το δεύτερο στάδιο είναι το πρόγραμμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα βγει στη δημοσιότητα, το οποίο φυσικά θα εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να ξαναέρθουμε στις καρέκλες της εξουσίας, γιατί μας άρεσαν οι καρέκλες, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο».

Για τον τρόπο του μετασχηματισμού εξήγησε: 

«Θα μετασχηματίσουμε και θα διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ανασυγκροτήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν ο Συνασπισμός ήταν ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση.  Γι αυτό και μπόρεσε από ένα κόμμα που ήταν της διαμαρτυρίας, να γίνει κυβερνητικό.

Να εκφράσει την προοδευτική παράταξη του τόπου και να διαμορφώσει έναν ιστορικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ίδιος που ήταν πριν από 8 χρόνια και δεν είναι ο ίδιος που ήταν το 2015. Έχουμε εμπειρία κυβερνητική πολύ πλούσια» και εξήγησε πως ξανακερδίσαμε τις εκλογές ως το κόμμα για να διαχειριστεί τα δύσκολα.

Μετά από 4μιση χρόνια μεγάλων δυσκολιών, δεν υπήρχε μετά την μεταπολίτευση να υπήρχε κυβέρνηση που να πέρασε τόσες πολλές κρίσεις μαζεμένες.

Χρεοκοπία, προσφυγική κρίση, εθνικά θέματα, όλα τα είχαμε εμείς. Η κάθε μία κυβέρνηση παλαιότερα είχε ένα θέμα. Δεν τα ανοίξαμε εμείς, τα βρήκαμε ανοιγμένα. Τη χρεωκοπία το προσφυγικό δεν τα ανοίξαμε εμείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας τις εκλογές πήρε ένα μεγάλο ποσοστό, πήρε εντολή μετασχηματισμού».

Ο πρώην πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε με τη δήλωσή του περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας» και επ’ αυτού εξήγησε ότι: «Μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία όταν μιλούσα για τους αρμούς της εξουσίας. Αναφερόμουν στο ναρκοθετημένο τοπίο που βρήκαμε, ένα κράτος λάφυρο που εμπόδιζε την προσπάθεια μας την 1η τετραετία. Το κρίσιμο θέμα είναι οι τεχνοκράτες να έχουν τοποθετηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Σε αυτό αναφερόμουν. Μιλάνε αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και δημιούργησαν το κράτος λάφυρο».

Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει στην ΕΡΤ διευθυντή του γραφείου του, λέγοντας: «Αν τα είχαμε κάνει εμείς αυτά θα μας είχατε κρεμάσει στα μανταλάκια».

Αλέξης Τσίπρας στον ALPHA: Πάνε να σβήσουν από το χάρτη τα 5 νησιά μας" [vid]

Αλέξης Τσίπρας στον ALPHA: Πάνε να σβήσουν από το χάρτη τα 5 νησιά μας" [vid]

Gepostet von Flash.gr am Dienstag, 18. Februar 2020

Υ.Γ. Τσίπρας για Μητσοτάκη: «εξοφλεί γραμμάτια σε εκείνους που τον έκαναν πρωθυπουργό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here