Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

0
145

«Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί, την ανέλαβα και την αναλαμβάνω»… αυτό τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, παρουσία και του Γιάννη Πρετεντέρη.

«Κυβερνήσαμε σε δύσκολες εποχές, το 2015 ανέλαβα και πάλι την ευθύνη, την περίοδο της διαπραγμάτευσης, και σε ανθρωπογενείς τραγωδίες»…σημείωσε.

«Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί»….σημείωσε.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαπίστωση, το κράτος το οποίο έχει στηθεί εδώ και χρόνια, είναι ένα κράτος που δεν προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στον πολίτη. Και εμείς κυβερνήσαμε, όμως κυβερνήσαμε 4 από τα 49 αυτού του κράτους που δεν φτιάξαμε εμείς»… είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο σιδηροδρομικά δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε ότι:

«Είμαστε σε μια εποχή που ξέρουμε που βρίσκεται ο ντελιβεράς, αλλά δεν ξέρουμε πού είναι τα τρένα».

Το κέντρο στη Λάρισα καταστράφηκε σε μια πυρκαγιά το 2019 και δεν αποκαταστάθηκε μέχρι και σήμερα η Τήλε-διοίκηση»…τόνισε.

Υ.Γ. Πώς κλείστηκε η συνέντευξη Τσίπρα στο Mega: Το συνοικέσιο Πρετεντέρη και η μεγάλη αντίφαση στον αέρα.

-Οι επενδύσεις Βασιλάκη…

-Τι ψάχνει η Courier Center…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «υπεύθυνος» Τσίπρας και η πίεση σε Μητσοτάκη για εκλογές το Μάιο | politics24.gr

Τι έγινε; Γκρεμίστηκε φούρνος και εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο του MEGA που τελεί υπό την ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Υπήρξε αλλαγή πλεύσης της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ έναντι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Όχι. Κάτι το ιδιαίτερο, δεν συνέβη. Ούτε αποκαταστάθηκαν πλήρως οι σχέσεις.

Να θυμίσουμε ότι η αρχή είχε γίνει όταν ο Αλ. Τσίπρας έπεσε από την εξουσία και παραχώρησε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής στον διαπιστευμένο πολιτικό συντάκτη, Άρη Ραβανό με το «συνοικέσιο» να το κάνει ο τότε Διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης που συνομιλούσε συχνά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πιο τακτικά με τον στενό συνεργάτη του, τον επίσης δημοσιογράφο, Θανάση Καρτερό. Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Η επίσκεψη Πρετεντέρη και οι κινήσεις Μαλέλη.

Το Βήμα γενικά ήταν πάντα ισορροπημένο έναντι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τα ΝΕΑ που ήταν πολλές φορές σε ανοικτή κόντρα. Όταν όμως ο Γιάννης Πρετεντέρης -δεν είχε ακόμα τοποθετηθεί εκδότης του Βήματος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη-αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα άλλαξε λίγο το κλίμα.

Ο Γ. Πρετεντέρης, μετά την απόφαση του Μαρινάκη να οριστεί κεντρικός -και επί της ουσίας μοναδικός- πολιτικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων ζήτησε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδέχθηκε την πρόσκληση και δέχθηκε το γνωστό αρθρογράφο στην Κουμουνδούρου.

Εκεί στο γραφείο του Τσίπρα, ο Πρετεντέρης έτεινε χείρα φιλίας και κάπου άρχισε να μαλακώνει ο πρώην πρωθυπουργός και να φτιάχνει σιγά-σιγά το κλίμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είχε επέλθει συμφωνία οριστικής εκεχειρίας.

Ταυτόχρονα, εκείνη την εποχή, πέρασε το κατώφλι του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στον 7ο όροφο, και ο Σταμάτης Μαλέλης που είχε το γενικό πρόσταγμα στο ΜEGA. Βασικά υπήρξε ένας διαγκωνισμός των δυο για το ποιος θα κάνει το συνοικέσιο.

Η πρόταση Πρετεντέρη.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης, όμως, ως επίμονος που είναι και πλέον εκδότης του Βήματος στη θέση του Αντώνη Καρακούση, στο πλαίσιο της παραδοσιακής τακτικής των συστημικών ΜΜΕ τι έκανε; Το αυτονόητο. Σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε να εμφανιστεί για συνέντευξη στο κανάλι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είχε κανένα λόγο να μην αποδεχθεί. Είχε εμφανιστεί και άλλη μια φορά στο παρελθόν και πάλι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο κτίριο που στεγάζεται η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ.

Τι σηματοδοτεί η χθεσινή συνέντευξη; Θα δείξει εάν θα αλλάξει στάση η ιδιοκτησία ενόψει των εκλογών. Πάντως σε επίπεδο αρθρογραφίας δε φαίνεται κάτι τέτοιο.

Η αντίφαση Τσίπρα.

Ουδέτεροι πάντως πολιτικοί παρατηρητές  εστίασαν σε ένα φάουλ του Αλέξη Τσίπρα κατά την συνέντευξή του και αυτό σχετίζεται με το αίτημα του κόμματός του να μην είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μάλιστα η Ράνια Τζίμα που πήρε τη συνέντευξη μαζί με τον Γ. Πρετεντέρη επεσήμανε στον Τσίπρα την αντίφαση, ότι δηλαδή ο Νίκος Τόσκας, αν και συνέβη η τραγωδία στο Μάτι και παρά το γεγονός πως παραιτήθηκε από Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμμετείχε κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν εξελέγη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here