Συνέτριψε την Ουκρανία η εθνική μας ομάδα με 99-79.

0
186

Η Ελλάδα τιμωρεί όποιον την αμφισβητεί. Το έμαθε καλά η Ουκρανία (99-79) στο ματς για την πρώτη θέση στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Τώρα η Ελλάδα στη συνέχεια της διοργάνωσης κι αφού παίξει αύριο με την Εσθονία στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων (ώρα 18.00, ΕΤ1) πηγαίνει στο Βερολίνο από το… καλό μονοπάτι.

Αποφεύγει σε πρώτη φάση την οικοδέσποινα Γερμανία και τη Σερβία και περιμένει την εξέλιξη των αγώνων και τη βαθμολογία στον 2ο όμιλο.

Το β’ μέρος ήταν ραψωδία ομάδας που είναι αποφασισμένη να πάρει μετάλλιο! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (41 πόντοι, ατομικό ρεκόρ σε 28′) που έφαγε πολύ ξύλο, όχι μπασκετικό, αλλά πραγματικό, αλλά έμεινε όρθιος, ο Ντόρσεϊ που αφυπνίσητκε στο β’ μέρος, ο Καλάθης και ο Παπαγιάννης που βρήκαν τον εαυτό τους την ώρα που έπρεπε.

Κι όμως οι Ουκρανοί για ένα ημίχρονο με σφιχτή άμυνα κατέστρεφαν τις Eλληνικές συνεργασίες στην επίθεση, ενώ η άμυνα έδειχνε ότι αδυνατούσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα. Πότε οι ψηλοί των αντιπάλων κέρδιζαν τις μάχες κάτω από το ελληνικό καλάθι και πότε οι «κοντοί» Σάνον Μίχαϊλτσουκ σκόραραν από την περιφέρεια την άνοιγαν σαν…τραγανό μπισκότο.

EuroBasket 2022: Με... τετρακίνηση πάει Βερολίνο η εθνική

Ο Ντόρσεϊ χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ – το δεύτερο δεν το είδαμε ποτέ – αποσύρθηκε στον παγκο κι όταν επέστρεψε είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του. Δεν επεχείρησε τα γνωστά του τρίποντα κι όταν το έκανε δεν έβρισκε στόχο.

Η πρώτη περίοδος κύλησε στο μοτίβο του αγώνα της Ουκρανίας με την Ιταλία. Η Ελλάδα μετά την έκρηξη του Γιάννη με 7 πόντους που της χάρισαν το 7-0 είδε τη διαφορά να ροκανίζεται. Ο Ντόρσεϊ χρεώθηκε νωρίς δύο φάουλ, το δεύτερο δεν το είδαμε ποτέ μιας και ήταν εκτός φάσης και δεν το έδειξαν οι Ιταλοί παραγωγοί της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Ο Ιτούδης τράβηξε τον «τριποντάκια» της ομάδας στον πάγκο. Στο 12-8 συμπλήρωσε τα δύο φάουλ και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μαζεύονται στον τομέα αυτό. Η Ελλάδα δεν μπροούσε να κρατήσει μια αξιόλογη διαφορά.

Πάντα με δύο ψηλούς κάτω από το καλάθι οι Ουκρανοί κέρδιζαν τις μάχες στον αέρα. Το 17-10 και 21-14 έγινε 21-16 και 23-18. Τρία λάθη του Παπαγιάννη που ήταν εκτός κλίματος μας κράτησαν στους 23 πόντους μου τους Ουκρανούς να φθάνουν τους 20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο οι Ουκρανοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (23-25), αλλά ο Σλούκας είχε απάντηση με τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης (26-25). Η επιστροφή του Γιάννη στην πεντάδα έδωσε άλλο αέρα στην Ελλάδα. Κι εκεί οι Ουκρανοί επιστράτευσαν το…ξύλο.

Στα τρία αντιαθλητικά φάουλ που του έγιναν οι διαιτητές έδωσαν το ένα! Στο ίδιο διάστημα οι Ουκρανοί με τους Σάνον και Μίχαϊλιουκ βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την ελληνική άμυνα και για πρώτη φορά η διαφορά έφθσε στο «-7» για την Ελλάδα (37-44 και 39-46).

Η Ελλάδα ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με τη «δυνατή» πεντάδα Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Γιάννη και Παπαγιάννη. Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν αυτή που έπρεπε. Πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά ο Γιάννης έβαλε και πάλι μπροστά την Ελλάδα (50-59) κι άρχισε ένα κρεσέντο προσπαθιεών που ανέβασε τη διαφορά στο «+8» (61-52 με 22-7 επι μέρους σκορ) πριν αποσυρθεί στον πάγκο για να πάρει ανάσες.

Το σημαντικότερο όμως στην περίοδο αυτή η Εθνική όχι μόνο κράτησε το ρυθμό της, αλλά και διεύρυνε τη διαφορά με δύο διαδοχικά τρίποντα φθάνοντας τη διαφορά στο «+13» και το σκορ της περιόδου στο 70-57!

Ο Γιάννης για πρώτη φορά σημειώνει 41 πόντους σε αγώνα ης Εθνικής. Το ρεκόρ του ήταν οι 40 πόντοι με τη Σερβία. Όμως και οι άλλες στατιστικές του επιδόσεις ήταν απίστευτες, με 13/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 15/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, έχοντας συνολικά 13/18 σουτ εντός παιδιάς.

Υ.Γ. Παπαδημούλης προς Ουκρανούς: Το Eurobasket δεν είναι Eurovision!

Με μια επική ανάρτηση σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημουλης την νίκη της εθνικής μας ομάδας ενάντια στην Ουκρανία:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here