Συναντήσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γιώργου Κατρούγκαλου στην Ουάσιγκτον.

0
389

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και νυν  Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος συμμετείχε στο 4ο Φόρουμ των Δελφών για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας σε πάνελ για την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στο οποίο συμμετείχε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Ν. Ντιμιτρόφ, επισήμανε την ανάγκη προόδου και λύσης των διαφορών στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη αυτή περιοχή με το «πνεύμα των Πρεσπών», του διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Τόνισε επίσης ότι η κατώτερη των περιστάσεων πολιτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεινώνει τα προβλήματα και υπονομεύει την πολιτική νομιμοποίηση των κρατών των Βαλκανίων αλλά και της ευρωπαϊκής προοπτικής συνολικότερα.

Ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε επίσης σε συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανικούς Γερουσιαστές και Βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Μπομπ Μενέντεζ, Ρομπ Μενέντεζ, Τζων Σαρμπάνης και Ντέιβιντ Σισιλίνι.

Είχε επίσης συναντήσεις, μαζί με τον Διπλωματικό Δύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα κ. Β. Καλπαδάκη, με τον Τζεφ Πάιατ, βοηθό Υπουργό για θέματα Ενέργειας και την Μπάρμπαρα Λη, βουλευτή των Δημοκρατικών και πρώην Πρόεδρο του προοδευτικού caucus στο Κογκρέσο.

Με την κυρία Λη συζητήθηκαν ιδίως οι προοπτικές συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here