Συναυλία με τίτλο «Με λογισμό και μ’ όνειρο»

0
375

Ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού σε μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας – σύμφωνα και με τον τίτλο – «το λογισμό» και «τ’ όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.

Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι:

– Ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια,

–  H Νατάσα Μποφίλιου σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους,

–  O Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι,

– O Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη……και τέλος,

– H περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει παγκόσμια συμφωνικά έργα του συνθέτη και θα αποδώσει τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ερμηνευτές θα συναντηθούν την 1η Σεπτεμβρίου και ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Τραγουδιών που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει…..από τα περίφημα «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύμματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Μητέρα Μεγαλόψυχη», το «Καφενείον η Ελλάς»…..

Οι παλιές γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεώτερες, προσφέροντας ένα μουσικό πανόραμα σε μια μοναδική βραδιά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Το μοναδικό σύνολο των παραπάνω ερμηνευτών συμπληρώνουν: ο διάσημος βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, η περίφημη αυλήτρια του Νάι Σύλβια Κουτρούλη, 16μελής χορωδία, 8μελές Βυζαντινό σύνολο υπό τον Γιώργο Ναούμ και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία.

Ώρα έναρξης της παράστασης: 9 το βράδυ.

Τιμές Εισιτηρίων: 40€ (Διακεκριμένη Ζώνη), 35€ (ΖΩΝΗ Α’), 30€ ( ΖΩΝΗ Β’), 25€ (ΖΩΝΗ Γ’), 20€ (ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ), 15€ (ΦΟΙΤΗΤΕΣ) και 5€ (ΑΜΕΑ -22 Θέσεις).

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Live 2

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Public / Livetickets.gr / Εκδοτήρια TicketServices (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου) / Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here