ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟΦΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1955-1956.

0
363

Στις 21 Οκτωβρίου, 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση /συνεστίαση των Αποφοίτων του Παγκυπρίου Γυμνασίου του 1956.

Με συντονισμένες προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής έγινε κατορθωτό να παρευρεθούν πάνω από 75 συμμαθητές/συμμαθήτριες από τα 5 Τμήματα της 6ης Τάξης του 1955-1956.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία των 60 χρόνων από την αποφοίτηση μας, στο Κέντρο Προσήλιον στη Μακεδονίτισσα.

Συμμαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου της 6ης Τάξης του 1955-1956.

Όταν άρχισαν να έρχονται οι συμμαθητές υπήρχαν πολύ συγκινητικές στιγμές αφού μερικοί δεν είχαν συναντηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Ένας ή δύο συναντήθηκαν με τους άλλους συμμαθητές για πρώτη φορά από το 1956.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μερικοί από τους συμμαθητές ήλθαν αποκλειστικά για τη συνεστίαση από το εξωτερικό. Για παράδειγμα ένας ήλθε από την Αυστραλία και ένας από την Αγγλία.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι απόφοιτοι του 1956 ανήκουν σε μια ξεχωριστή τάξη από όλους τους άλλους αποφοίτους.

Στις 22 Ιανουαρίου του 1956 μετά από τα γεγονότα της Σεβερείου Βιβλιοθήκης του Παγκυπρίου Γυμνασίου οι Άγγλοι έκλεισαν το Παγκύπριο και οι τελειόφοιτοι για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν έκαμναν απογευματινά ή νυχτερινά μαθήματα στα σπίτια των Καθηγητών ή στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή.

Συμμαθητές/συμμαθήτριες του Παγκυπρίου Γυμνασίου της 6ης Τάξης του 1955-1956.

Στη συνεστίαση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν και δύο από τους καθηγητές μας. Ο κος Γεώργιος Χατζηνικολάου και ο κος Ανδρέας Χατζηβασιλείου.

Σε όλους τους παρευρισκομένους δόθηκε αντίγραφο Αναμνηστικού Λευκώματος το οποίο εκδόθηκε στα 50χρονα μας και ανατυπώθηκε με ελάχιστες διορθώσεις για τα 60χρονα μας.

Τόσο ή αρχική Έκδοση όσο και η ανατύπωση χρηματοδοτήθηκαν από το συμμαθητή μας Λουκή Παπαφιλίππου τον οποίο και ευχαριστούμε.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με απαλή μουσική κιθάρας και τραγούδια από την τραγουδίστρια του Κέντρου.

Οι Συμμαθητές και συμμαθήτριες έμειναν μέχρι αργά αναπολώντας τες φοιτητικές στιγμές με τις συνθήκες εκείνης της αξέχαστης εποχής.

Σάββας Κ Πρωτοπαπάς
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής.

Υ.Γ. Δείτε την βιντεοσκοπημένη συνάντηση/συνεστίαση παρακάτω:

{videobox}OtYLJ__AqSs{/videobox}

Υ.Γ.1. Για να δείτε τις παρακάτω φωτό της συνάντησης/συνεστίασης των Αποφοίτων του Παγκυπρίου Γυμνασίου του 1956 στις 21/10/2016…..κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:129 limit=8}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here