ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ του Δήμου Κηφισιάς.

0
1462

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας των σιντριβανιών στις Δημοτικές Ενότητες της πόλης προχώρησε η Δημοτική Αρχή τα δύο τελευταία χρόνια.

Στα συντριβάνια που ήδη υπήρχαν στις τρεις Δημοτικές Ενότητες εγκαταστάθηκαν νέοι μηχανισμοί και έγιναν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των χώρων.

Όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλης Καυγαλάκης και υπεύθυνος για τη συντήρηση και επισκευή των σιντριβανιών:

«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη αναβάθμιση αυτών σε ολόκληρο το Δήμο, με την υπηρεσία αντλιοστασίου η οποία εκτός των υπολοίπων αρμοδιοτήτων της είναι υπεύθυνη και για τη σωστή λειτουργία τους σε ολόκληρη την πόλη.

Η αρχή έγινε με την αποκατάσταση του σιντριβανιού της πλατείας «Κονδύλη» της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, όπου μετά από πολλά χρόνια ζωντάνεψε και πάλι στολίζοντας μία από τις κεντρικές πλατείες της Δημοτικής Ενότητας. Και βέβαια συνεχίσαμε με σιντριβάνια, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί πλήρως».

Να σημειωθεί ότι όλα τα σιντριβάνια δεν συντηρήθηκαν όσο θα έπρεπε, ορισμένα από αυτά από την ημέρα της κατασκευής τους, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, ασφάλειας και υγιεινής.

Όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καυγαλάκης:

«Εκπονήσαμε, αυστηρά για λόγους ασφαλείας και υγιεινής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συντήρησης και ανακατασκευής τους, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες και ασφαλές προδιαγραφές.

Ξεκινήσαμε από την πλατεία Κονδύλη, εν συνεχεία στην πλατεία 28η Οκτωβρίου, στην πλατεία Β. Γκατσόπουλο, στο πάρκο της Αγίας Ματρώνας, στην πλατεία που βρίσκεται το μνημείο των Πεσόντων, το συντριβάνι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ελαιών, Χαράς, στην πλατεία Βασ. Παύλου της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και βέβαια στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, όπου δημιουργήσαμε ένα συναίσθημα με νερό και φως.

Ο πίδακας στο συγκεκριμένο σιντριβάνι – λίμνη ύψους πάνω των 5 μέτρων και με πανδαισία χρωμάτων από τους ειδικούς προβολείς τύπου LED ξαναζωντάνεψε και ομόρφυνε αισθητά ολόκληρο το πάρκο.

Το πάνω από 15 χρόνια εγκαταλελειμμένο σιντριβάνι  έδωσε νέα όψη, μεταμορφώθηκε σε έναν πνεύμονα ζωής και ξαναθύμισε στους παλιούς Δημότες μας τις παλιές, καλές εποχές της λίμνης, απολαμβάνοντας τις αξίες του. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η επισκευή της λίμνης Κεφαλαρίου.

Εκτός όμως όλων των ανωτέρω παρεμβάσεων έχουν προβλεφθεί ακόμα και φάρμακα για την σωστή λειτουργία τους αλλά προπάντων για να μείνουν καθαρά και να ομορφαίνουν τους χώρους.

Τέλος, μέρα με τη μέρα εδώ και 4 χρόνια αναγεννάμε το Δήμο μας και κάνουμε έργο για τους πολίτες μας και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, ώστε να κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό το περιβάλλον που ζούμε!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here