ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος για τα Διόδια!

0
184

Η εφημερίδα «Βόρεια Προάστια», με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα διόδια, αποτάθηκε επίσημα στο Δήμαρχο Κηφισιάς, τέσσερις καίριες ερωτήσεις, οι οποίες κατά την άποψη μας θα μπορέσουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο και να δώσουν σαφείς τοποθετήσεις και κατευθύνσεις για την πιθανότητα μιας ενοποιημένης αντιμετώπισης.

Ερωτήσεις:

1) Ποια είναι η θέση σας, συγκεκριμένα, για τα νέα διόδια που θα τοποθετηθούν στον Αγ. Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη;

2) Πιστεύετε στη χρήση τους και ότι η τοποθέτηση τους θα φέρει πιθανή ομαλοποίηση και μείωση του μποτιλιαρίσματος (όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της Νέας Οδού) στην κίνηση των δρόμων; Το εσωτερικό δίκτυο είναι σε θέση (ποιότητα-μελέτη) να απορροφήσει την αυξημένη ροή των οχημάτων που θα προκύψει;

3) Ένα μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία των Βορείων Προαστίων, όπως είναι αυτό των διοδίων, νομίζετε ότι μπορεί να αποτελέσει αιτία για πολιτική συνεννόηση και συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις της πόλης; Εσείς προσωπικά, είστε διατεθειμένος γι’ αυτό;

4) Κατά την άποψή σας, Δήμοι – Δημότες – Επιχειρήσεις και Φορείς πως πρέπει να πορευτούν από εδώ και πέρα;

Παραθέτουμε τις απαντήσεις του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου:

1.Τα παράπλευρα διόδια είναι παράλογα διόδια. Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία των δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, αντίθεση που έχουμε εκφράσει και με σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς. Υπάρχει ικανοποίηση για την μετάθεση της λειτουργίας τους για το τέλος του 2018 καθώς και τη δέσμευση για δωρεάν διέλευση των μονίμων κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς, Αχαρνών και Διονύσου από τα νέα διόδια.

Τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων και τον συντονισμό για περαιτέρω κλιμάκωση των ενεργειών μας έχει αναλάβει και η Διαδημοτική Επιτροπή, η οποία στον Δήμο μας έχει διαπαραταξιακή εκπροσώπηση.

2.Η δημιουργία των δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων, θα έχει δυσμενείς κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Θα δημιουργηθεί επιβάρυνση του παράπλευρου τοπικού οδικού δικτύου, που περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές, αλλά και θα επιβαρυνθούν περιβαλλοντικά οι περιοχές αυτές λόγω των εκπομπών αέριων ρύπων και της αύξησης ηχορύπανσης.

Επιπλέον θα υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών των κατοικημένων περιοχών παραπλεύρως του αυτοκινητόδρομου.

Θεωρούμε πως το Δημόσιο πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, παράλληλα όμως οφείλει να αναζητήσει τρόπους προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ζωές και η καθημερινότητα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής.

3.Η συνεργασία και η συναίνεση στο θέμα των παράπλευρων σταθμών διοδίων πραγματοποιείται σε Δημοτικό και Διαδημοτικό επίπεδο. Υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Ωρωπού αλλά και με τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Κηφισιάς.

Δεν πιστεύουμε στις διαχωριστικές γραμμές, η συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις της πόλης μας είναι κύρια επιδίωξη μας ακόμη και για απλά θέματα πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

4.Σε αυτή την προσπάθεια πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις μπορούν να στηριχθούν σε επιστημονικές απόψεις οι οποίες αναδεικνύουν με τεκμηριωμένο τρόπο τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή μας από την τοποθέτηση των δύο νέων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.

Από την πλευρά μας οι Δήμοι, παρακολουθούμε διαρκώς αυτές τις εξελίξεις και εντείνουμε την πίεση προς την κεντρική διοίκηση με στόχο να μην την «πληρώσουν» οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here