Σύλληψη με Καταδίωξη και Πυρά Τούρκου Διακινητή μεταναστών στη Κω.

0
202

Ένας 32χρονος Τούρκος διακινητής αποβίβασε με ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή Σκανδάρι του νησιού τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες που δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κως: Περιπετειώδης σύλληψη με καταδίωξη και πυρά Τούρκου διακινητή μεταναστών

Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από τις Ελληνικές Αρχές. Το ταχύπλοο ήταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού ο 32χρονος χειριστής του δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών από το Λιμενικό σε ασφαλή τομέα.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικοι.

Η συγκεκριμένη σύλληψη ήρθε την ίδια μέρα μετά την αντίστοιχη που έκαναν Λιμενικοί στη Ρόδο σε Τούρκο δεκανέα ο οποίος ομολόγησε ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες στην χώρα μας και το έκανε για να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ο Τούρκος δεκανέας κρίθηκε προφυλακιστέος από τις Ελληνικές αρχές.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού στην Κω ανέσυραν από την θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού 11 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε, ένας από τους οποίους ήταν χωρίς τις αισθήσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here