Τέλος στην εγκατάλειψη του Ζηρινείου…

0
181

Το Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης» -από κατασκευής του (το 1923) μέχρι σήμερα- αποτελεί το σημαντικότερο σημείο αναφοράς του αθλητισμού, όχι μόνο της Κηφισιάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των βορείων προαστίων.

Η κατάσταση στην οποία το παρέδωσε η απελθούσα Δημοτική Αρχή – οι μέχρι πρότινος υπεύθυνοι, δηλαδή – μόνο υπερήφανους δεν μπορεί να τους κάνει.

Όπως και το γεγονός ότι αν και στο στάδιο γυμνάζονταν (εξ ανάγκης) πρωταθλητές του στίβου με διεθνείς διακρίσεις, από τους ιθύνοντες αντιμετωπίζονταν με απαξίωση.

Να σημειώσουμε πως όλοι οι αθλητές μας, οι οποίοι αγωνίζονται σε επίσημους αγώνες προπονούνται πλέον στο ΟΑΚΑ.

Με γνώμονα, λοιπόν, την αντικειμενικότητα του γράφοντα, αλλά και του καθένα που συμμετέχει καλοπροαίρετα στον δημόσιο διάλογο, πρέπει να ειπωθεί ότι το έργο κατατέθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αφέθηκε όμως πολύ γρήγορα – δυστυχώς – στην τύχη του.

Σήμερα, όμως, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι μετά από επίμονες ενέργειες της σημερινής διοίκησης του Ν.Π.Π.Δ. «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ» (του Προέδρου και Αντιπροέδρου του κ.κ. Σ. Ζαπάντη και Α. Κουρέπη αντίστοιχα), αλλά και μετά από τις συναντήσεις που είχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης κ. Γιώργος Θωμάκος με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ι. Αδριανό, αποφασίστηκε το έργο να προχωρήσει.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (δύο μηνών) από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και τη σύσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Π.Δ. (αν γνωρίζει και λάβει κανείς υπόψη του τη γραφειοκρατία).

Έτσι τη Δευτέρα στις 22/12/2014 υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Αδριανό και τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο η προγραμματική σύμβαση για την πράξη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ (ΤΑΡΤΑΝ) ΤΟΥ ΖΗΡΙΝΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ», κατόπιν έγκρισης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου-Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Κηφισιάς συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) με προβλεπόμενες εργασίες:

• Πλήρη αποξήλωση του υφισταμένου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του σταδίου
• Τοποθέτηση νέου τάπητα
• Γραμμογράφηση

Με τις παραπάνω εργασίες θα μπορέσουν οι αθλητές μας να επιστρέψουν στο Δημοτικό Στάδιο του Ζηρινείου και επιπλέον θα είναι ασφαλής η άθληση των μικρών παιδιών αλλά και των ιδιωτών που κάνουν χρήση του σταδίου για την φυσική τους κατάσταση.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here