Τέλος στις Κυπριακές Αερογραμμές!….. μετά από 68 χρόνια παρουσίας του Κρατικού Αερομεταφορέα στους Αιθέρες.

0
231

Εντολή στην Κύπρο να ανακτήσει ασυμβίβαστες ενισχύσεις από τις Κυπριακές Αερογραμμές δίνει η Κομισιόν, απόφαση που οδήγησε σε «λουκέτο» στην Cyprus Airways, που πετά από το 1947.

Το τέλος των Κυπριακών Αερογραμμών ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης. Η κυπριακή κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Συγκοινωνιών, εξετάζει το το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας αεροπορικής εταιρείας με το σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η τελευταία ιστορική πτήση για τις Κυπριακές Αερογραμμές πραγματοποιήθηκε χθές Παρασκευή το βράδυ 09/01/2015 από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρνακα!

Στη συνέχεια ο στόλος θα καθηλωθεί και οι εκκαθαριστές θα αναλάβουν τη διαχείριση των όσων περιουσιακών στοιχείων έχει στη διάθεση της η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είχαν καμία πραγματική προοπτική να καταστούν βιώσιμες χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση, η οποία προσέδωσε στην επιχείρηση «αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων».

Φανερά συγκινημένα τα μέλη του πληρώματος της τελευταίας πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους που υπηρέτησαν τον κρατικό αερομεταφορέα, αλλά, και την θλίψη τους για το άδοξο τέλος του.

Ο κυβερνήτης της τελευταίας πτήσης CY337 που απογειώθηκε από την Αθήνα και προσγειώθηκε στην Λάρνακα, Θεόδωρος Χατζάντωνας, με βουρκωμένα μάτια δήλωσε πως δεν το πίστευε ότι από αύριο δεν θα πετά τα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Με βαριά καρδιά κάναμε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών. Παρκάραμε 69 χρόνια ιστορίας. Δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν τα φτερά τους μαζί μας σήμερα. Ακόμη δεν το συνειδητοποιήσαμε ότι έκλεισαν. Νομίζω ότι αύριο η πτήση μου ισχύει πραγματικά. Όταν ανακοίνωσα το κλείσιμο της εταίρας στους επιβάτες αυτοί χειροκρότησαν από συγκίνηση και αρκετοί έκλαψαν. Είναι βαριά τα συναισθήματά μας».

Πρόσθεσε ότι «όλα τα μέλη του πληρώματος επιτέλεσαν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους με τον επαγγελματισμό που τα διακρίνει μέχρι και την τελευταία στιγμή που προσγειωθήκαμε στην Λάρνακα».

Με τη σειρά του, και ο Συγκυβερνήτης της πτήσης, Χαράλαμπος Παναγιώτου, εξέφρασε την θλίψη του για το σημερινό αποτέλεσμα καθώς την υπερηφάνεια του που πέταξε τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδησή μου και ήρεμος ότι περνάμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 69 χρόνια με ασφάλεια. Για μένα δεν ήταν απλά μια εταιρεία. Ήταν μια εταιρία με το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές και όχι μια απλή εταιρία. Εταιρείες υπάρχουν πάρα πολλές, κυπριακή αερογραμμή υπάρχει μόνο μία, με ιστορία μεγαλύτερη από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα μέλη του πληρώματος υποδέχτηκαν οι οικογένειες, φίλοι αλλά και συνάδελφοι αγκαλιάζοντας τους και ξεσπώντας σε λυγμούς. Φανερά συγκινημένοι, έλεγαν «αυτό ήταν, τελείωσε. Οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν υπάρχουν ποια. Μας έκοψαν τα φτερά μας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

1. Πληροφορούνται οι επηρεαζόμενοι επιβάτες που έχουν διευθετήσει το ταξίδι τους με ημερομηνίες αναχώρησης μέχρι και τις 09/02/2015 μπορούν άμεσα να επικοινωνούν με το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis Travel Public στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77787878, ή αν τηλεφωνούν από το εξωτερικό στον αριθμό +35 22869999, ούτως ώστε να διευθετηθεί η έκδοση νέου εισιτηρίου.

Για τους υπόλοιπους επιβάτες με ημερομηνία αναχώρησης από τις 10/02/2015 θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών.

Από την ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.topkinisis.com, θα παρέχονται επίσης γενικές πληροφορίες για τις διευθετήσεις που γίνονται ή/και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους επιβάτες.

2. Κυπριακές Αερογραμμές: Οργάνωσαν αιφνίδιο θάνατο!……δείτε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here