Ταινία αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας!

0
461

Τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και επί σειρά ετών υπουργό Εξωτερικών της Ρώσικης Αυτοκρατορίας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ταινία «Ιωάννης Καποδίστριας», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Έλληνα σκηνοθέτη Τάσου Λέρτα, θα αποτελέσει μεγάλη Ελληνορωσική παραγωγή με τη συμμετοχή και της Ελβετίας, καθώς ο Ιωάννης Καποδίστριας, συνέβαλε αποφασιστικά στην οργάνωση και συγκρότηση του ανεξάρτητου κράτους της Ελβετίας, με την καθιέρωση του Συντάγματος των Καντονίων που ισχύει ως σήμερα στην χώρα, όπου θεωρείται εθνικός ήρωας!

Ο Τάσος Λέρτας είναι ο δημιουργός της ταινίας «Ντοκουμέντο – Η μάχη της Αθήνας», που πήρε το βραβείο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» από 106 χώρες, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, το 1983, και συν-δημιουργός, με τον σκηνοθέτη Νίκο Τζίμα, της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Για την συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ……

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα του Δημαρχείου «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Ο Καποδίστριας στην αιχμή του μέλλοντος»…..με ομιλητή τον Θεολόγο κ. Μποζοβίτη Σταύρο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here