Τα δορυφορικά τηλέφωνα του «Noor 1» μίλησαν!…

0
1185

Έξι χρόνια μετά τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014, νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην πολύκροτη υπόθεση που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «zougla.gr», πρόκειται για καταγεγραμμένη συνομιλία κινητού που ανήκει σε κατηγορούμενο στη δίκη, με το δορυφορικό τηλέφωνο του ναρκόπλοιου.

Το δορυφορικό τηλέφωνο ήταν κρυμμένο επί πέντε χρόνια στην οροφή της γέφυρας του καραβιού και βρέθηκε τελικά μόλις στις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η έρευνα που ακολούθησε από τους ειδικούς στα εργαστήρια της Αστυνομίας, οδήγησε στην αποκάλυψη κλήσης του κινητού κατηγορουμένου με το δορυφορικό τηλέφωνο του πλοίου.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη διαβιβαστεί από την Εισαγγελική Αρχή Πειραιά στην Εισαγγελέα της Έδρας Βασιλική Βλάχου στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να θέσει ενώπιον των παραγόντων της δίκης το αποτέλεσμα της έρευνας στα δορυφορικά τηλέφωνα και την αποκάλυψη της ταυτότητας του κατηγορούμενου που επικοινώνησε με το «Noor 1» κατά τη μεταφορά των 3,1 τόνων ηρωίνης.

Σε εξέλιξη οι απολογίες

Η αποκάλυψη των νέων στοιχείων έρχεται σε ένα κομβικό σημείο για την υπόθεση που είναι οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Ήδη έχουν απολογηθεί τέσσερις Τούρκοι εμπλεκόμενοι στη μεταφορά των 3,1 τόνων ηρωίνης οι οποίοι συνελήφθησαν σε αποθήκη στο Κορωπί όπου βρέθηκε μεγάλο μέρος του φορτίου του “λευκού θανάτου”.

Αύριο θα συνεχίσει την απολογία του ο Τούρκος μεταφραστής του «Noor 1» που είχε βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες του πρώην πλοιοκτήτη Παναγιώτη Φάρου, του ναυλωτή Βασίλειου Κουρούβανη και του ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων και πρώην στελέχους του Ολυμπιακού Αιμίλιου Κοτσώνη, ο οποίος είχε μεσολαβήσει σε προγενέστερο χρόνο για την πώληση του «Noor 1».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Δεν πήρε την μετάθεση ο ανακριτής του «Noor1»!

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι,  υπορράφθηκε το αίτημα μετάθεσης του ειδικού ανακριτή Πειραιά Γιάννη Πετρόπουλου, ο οποίος ανέλαβε την παράλληλη έρευνα του «Noor1»  το Σεπτέμβριο του 2019.

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο  να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους, ωστόσο, με απόφαση του 11μελούς ΑΔΣ, που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη, δεν έγινε δεκτό.

Το Συμβούλιο δεν συναίνεσε και ο τρίτος ανακριτής του ναρκοπλοίου θα παραμείνει στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Υ.Γ.1.  Αιχμές από την ηγεσία του Αρείου Πάγου για «Noor1»…στήριξη στην Τουλουπάκη.

Σήμερα και ενώ συνεδριάζει το συμβούλιο για τις προαγωγές και τοποθετήσεις δικαστικών λειτουργών, πήρε θέση η ηγεσία του Αρείου Πάγου μετά το σάλο που έχει ανακύψει για τον χειρισμό υποθέσεων μεταξύ των οποίων και του «Noor 1».

Σε κοινή δήλωση τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλειος Πλιώτας αφήνουν αιχμές κατά δικαστικών λειτουργών, ενώ θεωρούν καλοδεχούμενη και επεικοδομητική την κριτική.

Επισημαίνουν δε ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστέες ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ιδίων, δικαστικών λειτουργών υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο».

Διαβάστε την κοινή δήλωση του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Με αφορμή πρόσφατες, στο δημόσιο λόγο, επικρίσεις εναντίον δικαστικών εν γένει αρχών για τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, επισημαίνεται ότι η συναφής κριτική, ως έκφανση ευρύτερα της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να αποβεί εποικοδομητική αλλά και να προβληματίσει.

Όμως εκδηλώσεις, οι οποίες υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού ακόμη, προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δίκαιο-κρατούμενη πολιτεία.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συντεταγμένη δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στη δικαστική τους ανεξαρτησία.

Τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστέες ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ιδίων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπόμενων δικονομικών διαδικασιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here