Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…αναλυτικό ρεπορτάζ για τον ΣΑΛΟ που δημιουργήθηκε στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 22/06/22, για τον στίβο του Ζηρίνειου.

0
340

Μέσα σε κλίμα έντασης, με εκατέρωθεν φωνές ακόμα και ύβρεις, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς, την Τετάρτη 22 Ιουνίου καθώς το θέμα που «έπεσε» στο τραπέζι με τη μορφή του κατεπείγοντος, έχει ήδη διχάσει τον πολιτικό και αθλητικό κόσμο του Δήμου αλλά και τους πολίτες.

Εντός κι εκτός αίθουσας, παραβρέθηκαν περίπου 400-500  άτομα, στην πλειοψηφία  πολίτες και αθλητές, με πανό, συνθήματα, φωνές και διαπληκτισμούς  που διαμαρτύρονταν για την αφαίρεση ενός διαδρόμου από το κουλουάρ στίβου του Ζηρινείου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει προκύψει μετά την απόφαση του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» (στο οποίο υπάγεται το Ζηρίνειο) να «θυσιάσει» έναν διάδρομο προκειμένου να επεκταθεί, κατά ένα μέτρο μόνο, το ποδοσφαιρικό γήπεδο ώστε να έχει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Super League 2, για να αγωνιστεί εκεί η ΠΑΕ Κηφισιά.

Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν οι διοικήσεις και εκπρόσωποι των συλλόγων του στίβου που φιλοξενούνται στο Ζηρίνειο (Γ.Σ. Κηφισιάς και Ολυμπιάδα Κηφισιάς) αλλά και της ερασιτεχνικής Α.Ε. Κηφισιάς και της ΠΑΕ.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση (πέραν των έξη ωρών), υπό το βλέμμα αθλητών στίβου που κρατούσαν πανό υπέρ της «διάσωσης του Ζηρίνειου» και όπου τον λόγο πήραν ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, οι εκπρόσωποι των συλλόγων στίβου, της ΑΕ Κηφισιάς και της ΠΑΕ, προπονητές, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακή σύμβουλος και πολίτες, προέκυψαν οι κάτωθι ειδήσεις.

Πρώτη είδηση, με απόφασή του (21 ψήφοι υπέρ και 10 αποχές) το Δ.Σ. χορήγησε εντολή στον Δήμαρχο Κηφισιάς να αιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του «Δ. Βικέλας» να συζητήσει την ανάκληση της απόφασης για το έργο, την αναστολή εκτέλεσης των εργασιών εντός του Ζηρίνειου καθώς και τη γνωστοποίηση στο Σώμα όλου του φακέλου για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των όρων παραχώρησης στην ΠΑΕ Κηφισιά.

Δεύτερη είδηση, είναι ότι την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή έκδοση προσωρινής διαταγής προς τον Δήμο για να σταματήσουν τα έργα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε αποκλειστικά στην «Αμαρυσία» ο νομικός εκπρόσωπος των συλλόγων του Γ.Σ. Κηφισιάς και της «Ολυμπιάδας», θα ακολουθήσουν και νέες δικαστικές ενέργειες.

Τρίτη είδηση,  ήρθε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς, ο οποίος ενημέρωσε ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων στίβου, τους έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργηθούν υποδομές στίβου τόσο στον χώρο της ΧΑΝ στην Κάτω Κηφισιά όσο και στο γήπεδο «Φ. Βαρδαξής» στη Νέα Ερυθραία.

Γιώργος Θωμάκος: Η Κηφισιά πρέπει να παίζει στη φυσική της έδρα

Τόσο στην εισήγησή του όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς υπεραμύνθηκε της απόφασης του «Δ. Βικέλας» για επέκταση του γηπέδου ποδοσφαίρου, επισήμανε ότι η Α.Ε. Κηφισιάς «πρέπει να παίζει στη φυσική της έδρα στο Ζηρίνειο» και ότι «ήταν αυτονόητο ότι θα επέστρεφε η ομάδα» και χαρακτήρισε την απόφαση για τη μείωση των διαδρομών στο ταρτάν ως «δύσκολη, αλλά απαραίτητη».

Επίσης, τόνισε ότι στις προθέσεις του είναι να επαναφέρει την διοργάνωση στίβου των «Ζηρινείων» στο στάδιο, τονίζοντας ότι η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει δώσει το πράσινο φως για την διοργάνωση προπονήσεων αλλά και αγώνων σε πέντε «κουλουάρ», αρκεί να επιβεβαιώνεται από την αρμόδια Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι κατά την παρέμβασή της η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Μαργαρίτα Βάρσου ενημέρωσε ότι στο τέλος του καλοκαιριού «θα έρθει προγραμματική σύμβαση για το κολυμβητήριο».

Σημειώνεται ότι τη δυνατότητα αυτή, απέρριψαν όσοι άνθρωποι του στίβου (προπονητές, παράγοντες) πήραν το λόγο.

Μάλιστα, ο κ. Θωμάκος διάβασε και την απάντηση που έστειλε στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, μετά την οργισμένη ανάρτηση που έκανε σχετικά με τα έργα, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν θα κόψουμε κανένα δάχτυλο του χεριού… ποτέ δεν διώξαμε τον στίβο… δεν θα διώξουμε το ποδόσφαιρο».

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων στίβου, έκαναν λόγο για μία απόφαση που «θα οδηγήσει στον μαρασμό του στίβου στην Κηφισιά» και που είναι «ενάντια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος είναι ο πραγματικός αθλητισμός».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΕ και της ΠΑΕ Κηφισιάς, επεσήμαναν ότι «όλες οι ομάδες ποδοσφαίρου φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους», ζήτησαν «να γυρίσουμε στο σπίτι μας χωρίς να αδικηθεί κανένα άθλημα» και τόνισαν ότι «εκπροσωπούμε όλοι την Κηφισιά μας».

Ένα εκ των θεμάτων που τέθηκε κατά τη συνεδρίαση ήταν το κατά πόσο ήταν νόμιμη η απόφαση του «Δ. Βικέλας», η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια διαδικτυακού συμβουλίου ενώ είχε τεθεί ήδη σε ισχύ ΦΕΚ το οποίο όριζε ότι πλέον οι συνεδριάσεις θα γίνονται δια ζώσης.

Επίσης, ένα  χαρακτηριστικό γεγονός  της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το επαναλαμβανόμενο κάλεσμα του Δημάρχου  Γιώργου Θωμάκου προς τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Βάρσο και την Μαργαρίτα Βάρσου,  να προσκομίσουν στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους περί «συναλλακτικής δραστηριότητας» στην υπόθεση, τονίζοντας ότι τον συκοφαντούν προσωπικά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάρσος παρέμεινε ατάραχος στην καρέκλα του χωρίς να απαντήσει στο κάλεσμα του Δημάρχου!…

Μελανό σημείο για το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ήταν οι προκλητικές αντεγκλήσεις ανάμεσα σε φιλάθλους και εκπροσώπους της ΠΑΕ Κηφισιάς και σε  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή:

(1) του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Καπάτσου, ο οποίος σε κάποια στιγμή τους προκάλεσε «εριστικά»  να βγουν έξω να παίξουν ξύλο!…

(2) του πρώην Δήμαρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Βάρσου, ο οποίος αφού σηκώθηκε και πλησίασε τους  εκπροσώπους της ΠΑΕ Κηφισιάς, άρχισε με πολύ έντονο ύφος να φωνάζει να βγουν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου!…

Ένα άλλο σημείο, επίσης μελανό  για το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η παράδοση των μεταλλείων που είχε δώσει ο Δήμος σε αθλητές της Ολυμπιάδας Κηφισιάς, στην Γιορτή του Αθλητή, λίγες μόλις μέρες πριν.

Οι αθλητές σε μία συμβολική κίνηση τα επέστρεψαν πίσω στον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εκδικάστηκε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για αναστολή των εργασιών εντός του  Ζηρίνειου.

Εκδικάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) του Γ.Σ. Κηφισιάς και της Ολυμπιάδας Κηφισιάς κατά του Δήμου, για να ανασταλούν οι εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ζηρίνειο, με τις οποίες «ξηλώνεται» ένας διάδρομος από το κουλουάρ του Σταδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kifisia Press, παρόντες ήταν δικηγόροι και από τις δύο πλευρές, των δύο Συλλόγων του στίβου και της ΠΑΕ Κηφισιάς, δηλαδή.

Η γραμμή που ακολούθησε η πλευρά του στίβου βασίστηκε στο ότι το συμφωνητικό μεταξύ του «Δ. Βικέλας» και της ΠΑΕ, ουσιαστικά θα οδηγήσει στη σταδιακή απομάκρυνσή των σωματείων από το Δημοτικό Στάδιο, καθώς θα προκαλέσει προβλήματα στις προπονήσεις των αθλητών.

Από την πλευρά της ΠΑΕ Κηφισιά, επισημάνθηκε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να αγωνίζεται στη φυσική της έδρα και όχι να αναγκαστεί να «μεταναστεύσει» σε άλλο Δήμο, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Τελικά στις 30/06/22 τo Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) του Γ.Σ. Κηφισιάς και της Ολυμπιάδας Κηφισιάς κατά του Δήμου Κηφισιάς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της ΠΑΕ Κηφισιάς: Μυθεύματα και αναλήθειες για το Ζηρίνειο.

Στην…αντεπίθεση περνά η διοίκηση της ΠΑΕ Κηφισιά αλλά και ο ερασιτέχνης, για το θέμα του Ζηρίνειου, καθώς με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την απογοήτευση της για όσα υποστήριξε η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Μαργαρίτα Βάρσου.

Η ΠΑΕ τα χαρακτηρίζει «μυθεύματα και αναλυθείς τοποθετήσεις» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Το Ζηρίνειο δεν υφίσταται καμία απολύτως καταστροφή».

Την ίδια στιγμή ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε περίπτωση που συζητήσει για το θέμα στη συνεδρίαση του, να καλέσει τους προέδρους της ΠΑΕ αλλά και του ερασιτέχνη. Μάλιστα καλεί την Μαργαρίτα Βάρσου να είναι παρούσα στη συνεδρίαση και να ανακαλέσει τις δηλώσεις της.

Τέλος εκφράζει για ακόμα μία φορά την ελπίδα «να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε το Ζηρίνειο να φιλοξενεί όλες τις ομάδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπόψη Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Με μεγάλη απογοήτευση και θλίψη διαβάσαμε την από 16/06/2022, ανοιχτή επιστολή της Εντεταλμένης Συμβούλου Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Βάρσου, η οποία μεταξύ άλλων μετά παρρησίας και απόλυτης σιγουριάς κατέθεσε και τα εξής:

Ολόκληρη η επιστολή προς Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ΕΔΩ……..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here