Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…αναλυτικό ρεπορτάζ του «Προϋπολογισμού 2020» προ ημερησίας συζήτησης, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 11/12/19.

0
486

Περίπου 114,75 εκατ. καταγράφονται στον προϋπολογισμό του Δήμου Κηφισιάς ως έσοδα για το 2020,  με τα 34,65 εκατ. σχεδόν εκατομμύρια να προβλέπονται από είσπραξη υπολοίπων.

Βέβαια έχοντας γνώση ότι δύσκολα εισπράττονται όσα οφείλονται έχει και λογαριασμό στα έξοδα για «προβλέψεις μη είσπραξης» λίγο πάνω από 33,28 εκατ. 

Σύμφωνα και με τα λεγόμενα της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου Κηφισιάς Μαρίας Δαλιέτου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε ο ισολογισμός του Δήμου, αυτές οι οφειλές αφορούν υπόλοιπα τουλάχιστον δεκαετίας, τις οποίες όμως οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν στον προϋπολογισμό κάθε χρονιάς, γιατί είναι απαιτητές.  

Στον προϋπολογισμό των έργων που συνεχίζονται και χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές τη μερίδα του λέοντος κατέχει η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου, 11 εκατ. σε σύνολο, 13.703.560 ευρώ. Ένα έργο που έχει ξεκινήσει γραφειοκρατικά και αναμένεται η υλοποίησή του και είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια.

Την πρωτοκαθεδρία στα συνεχιζόμενα έργα με πόρους του Δήμου έχουν τα σχολεία της πόλης, με τα έξοδα για την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς να υπολογίζονται στο ενάμιση εκατομμύριο, με τις 265.000 να αναμένονται από χρηματοδοτήσεις, αντίστοιχα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας με ένα εκατ.

Άλλο  ενάμιση εκατομμύριο να προβλέπεται για το 2021, ενώ άλλες 500.000 αφορούν τη συνέχιση έργων σε άλλα σχολικά κτίρια.

6,00 εκατ. προβλέπεται να ξοδευτούν από τον Δήμο σε συνεχιζόμενα έργα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται η κατασκευή μεταλλικής γέφυρας διέλευσης πεζών στο ρέμα Σαπφούς, στην Άνω Κηφισιά, όπου μαζί θα κρεμαστεί και ο αγωγός ακαθάρτων και θα κλείσει το τεράστιο πρόβλημα αποχέτευσης της περιοχής, με 85.716 ευρώ και η  κατασκευή και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού αντίστοιχα με σύνολο 288.000 ευρώ.

Ο ηλεκτροφωτισμός κατέχει ξεχωριστή θέση, σε συνεχιζόμενα και νέα έργα  όπου προβλέπεται για αυτόν να ξοδευτεί  το ποσό του 1.200.000  μέσα στην επόμενη τριετία.   

Ήδη η πόλη έχει αρχίσει να γίνεται πιο φωτεινή, όχι μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα. Λάμπες τεχνολογίας led, πιο οικονομικές και πιο φιλικές στο περιβάλλον,  έχουν αντικαταστήσει τις παλιές και ελπίζουμε το συγκεκριμένο έργο να  συμβάλλει και στην ασφάλεια της πόλης, εάν υποθέσουμε ότι περισσότερο φως σημαίνει λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα βίντεο που ακολουθούν:

29η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Kηφισιάς 11.12.19.

30η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Kηφισιάς 11.12.19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here