Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…αναλυτικό ρεπορτάζ της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. στις 23/09/20.

0
459

Επανήλθε στην πρακτική της τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μμ, ύστερα και από τις τελευταίες συστάσεις για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Παρόλο ότι την περασμένη Παρασκευή είχε εκδοθεί η ημερήσια διάταξη από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Σταύρο Ζαπάντη για Συμβούλιο κεκλισμένων των θυρών, την  τελευταία στιγμή ανακοίνωσε την σύγκλιση του Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Ο  κ. Σταύρος Ζαπάντης ανάφερε επίσης, πως ο τρόπος διεξαγωγής των επόμενων συνεδριάσεων θα εξετάζεται κάθε φορά σε συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να επιλέγεται η ασφαλέστερη διαδικασία για όλους.

Τα θέματα που  συζητήθηκαν ήταν κυρίως υπηρεσιακά αλλά υπήρχε και μία ώρα προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, η οποία είχε μεν ενδιαφέρον αλλά με  τελείως διαφορετική διαδικασία και αρκετά κωλύματα.

Ευτυχώς που μπορούν πάντα οι πολίτες να παρακολουθήσουν τη Συνεδρίαση διαδικτυακά αλλά δεν είναι το ίδιο να βρίσκεσαι μέσα στην αίθουσα και να βλέπεις τις αντιδράσεις και τις διαφωνίες των Συμβούλων για ένα καυτό θέμα.

Υπήρχαν αρκετά θέματα γνωμοδότησης των Συμβούλων ως προς την όχληση ή μη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων χρήσεων όπως η χρήση γραφείου ή ακόμη και το γηροκομείο στην Γορτυνίας.

Το γεγονός  ότι δεν υπάρχουν αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι αφού έχει λήξει από τις 7 Σεπτεμβρίου  η θητεία των προηγούμενων αντιδημάρχων, μια και η θητεία τους διαρκεί έναν μόνο χρόνο, παρουσιάστηκε, εμμέσως πλην σαφώς,  από  την Δημοτική Σύμβουλο, Άννα Κορογιαννάκη, η οποία είναι και Πρόεδρος του ΖΑΟΝ.

Η κ. Κορογιαννάκη ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Δήμαρχος έχει στο γραφείο του αποφάσεις, τις οποίες δεν υπογράφουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι γιατί απλά δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Ως πρόεδρος του ΖΑΟΝ εστίασε συγκεκριμένα στους αθλητικούς συλλόγους που η καθυστέρηση της υπογραφής καθυστερεί και τις χρηματοδοτήσεις τους, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη» και της επικεφαλής και Δημοτικής Συμβούλου Αγγελικής Παπάζογλου, κατατέθηκε στη τηλεδιάσκεψη/συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο έγινε αποδεκτό με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς.

Στη συνεδρίαση δεν παρίσταντο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Β. Βάρσος, Π. Κανακάκης, Αν. Μήλας και Γ. Καπάτσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here