Τα εν ΔΗΜΩ…εν ΟΙΚΩ!…αναλυτικό ρεπορτάζ της Τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. στις 21/10/20.

0
336

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. ξεκίνησε γύρω στις 08.00 μ.μ. και έληξε 01.30 π.μ. παρά τις τεχνικές δυσκολίες λόγω διακοπής ρεύματος.

Τα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/10/20, ξεκίνησαν με αλλαγές στις Προεδρίες των Διοικητικών Συμβουλίων του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» και της εταιρείας ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Επανεκκίνηση Τώρα» και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ. Παπαδόπουλο ορίστηκε Πρόεδρος της Ανθοκομικής.

Μετά από παραίτηση και αντικατάσταση του Προέδρου κ. Ι. Παντελεάκη, ο οποίος παρά το ότι έφερε εις πέρας την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, εν μέσω πολύ δύσκολων και πιεστικών συνθηκών για όλους, ήταν δέκτης πολλών παραπόνων από υπαλλήλους και το Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς προς εργαζομένους και δημότες και ήρθε σε ρήξη με τον Δήμαρχο κ. Θωμάκο και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου (τηλεδιάσκεψη) στις 17/06/2020.

Η Προεδρία και Αντιπροεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε., (μετά από παραίτηση και αντικατάσταση των κ. Ν. Κόκκαλης και κ. Ι. Παντελεάκης, λόγω ανάληψης νέων καθηκόντων ως Αντιδήμαρχοι) ορίστηκαν ο κ. Κουρέπης και ο κ. Ζαπάντης ως μέλη προς το παρόν, μέχρι την συγκρότηση του Δ.Σ. της Εταιρείας σε σώμα στις 03/11/20.

Ο κ. Κόκκακλης επίσης αντικαθιστάται από τον κ. Κουρέπη ως μέλος του Δ.Σ. στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας».

Με αφορμή το 1ο θέμα του Δ.Σ. «Ένα εργαλείο για τους Δήμους» το οποίο απορρίφθηκε με 20 υπέρ, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Θωμάκος-το να μεταβιβαστεί ο ορισμός δικηγόρων και η αμοιβή τους στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να εκπροσωπείται ο Δήμος επάξια και άμεσα,  έγιναν τοποθετήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης να προσπαθούν να επηρεάσουν τον νέο Αντιδήμαρχο Εκάλης κ. Ε. Μαρκεσίνη να παραιτηθεί από την Οικονομική Επιτροπή, λόγω της συνεργασίας της Δημοτικής Παράταξης «Επανεκκίνηση Τώρα» στη οποία ανήκει,  με τη Δημοτική Αρχή.

Ο Επικεφαλής της «Επανεκκίνησης Τώρα» Γιώργος Παπαδόπουλος επενέβη ξεκαθαρίζοντας πως:

«O Νόμος κατανέμει τις θέσεις τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ανάλογα με την εκλογική δύναμη των παρατάξεων ανεξαρτήτως συνεργασίας τους με τη δημοτική αρχή-σε αντίθεση με το προηγούμενο σύστημα που κατένειμε κάποιες θέσεις στη Διοίκηση και κάποιες θέσεις στην Αντιπολίτευση-για το Δήμο Κηφισιάς λοιπόν ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα βάση του συστήματος της απλής αναλογικής κατανέμει συγκεκριμένες θέσεις στη Δημοτική Αρχή Θωμάκου, 2 έδρες στη δημοτική παράταξη Χιωτάκη, μία έδρα στη δημοτική παράταξη Βάρσου και μία έδρα στη Δημοτική Παράταξη Παπαδόπουλου».

Ο Ευρύτερος σκοπός του Κλεισθένη εξάλλου είναι η συνεργασία και θα είναι και στο μέλλον καθώς αυτό φαίνεται στην νομοθεσία ξεκάθαρα.

Για το 5ο θέμα το οποίο είχε αναβληθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, επισημάνθηκε πως έγγραφα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου δε θα πρέπει να φέρουν ορθογραφικά λάθη ιδίως αν προέρχονται από τον Νομικό Σύμβουλο κ. Παπανικολόπουλο.

Το θέμα 6 αναβλήθηκε για τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης «STOP» επί της οδού Ηροδότου, ενώ το ίδιο εγκρίθηκε στην οδό Ευρώτα. Η μονοδρόμηση της οδού Μπότσαρη μετά από αίτημα του συνοικιακού συμβουλίου των κατοίκων της Κάτω Κηφισιάς επισημάνθηκε ως ασύμφορη και τονίστηκε η αναγκαιότητα για μελέτη σχετική με μονοδρομήσεις από την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κα Κεφαλά-Σαλματάνη, αλλά και από τον κ. Καλό ως κάτοικο της περιοχής καθώς και τους κυρίους Βάρσο, Χιωτάκη και Διονυσιώτη αλλά και την κα Βλάχου και τελικά απορρίφθηκε όπως και της οδού Εσπέρου και της οδού Εκάλης.

Η Αντιδρόμηση της οδού Ελπίδος μετά από αίτημα κατοίκων και σχολείων επικαιροποείται ομόφωνα, ενώ τα υπόλοιπα τακτικά θέματα σχετικά με ονοματοθεσίες δρόμων αναβλήθηκαν.

Εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΟΠ Κηφισιάς Πετοσφαίρισης-μια αξιέπαινη ομάδα με προπονητή το Ν. Ζαλμά.

Εγκρίθηκαν τα θέματα 17, 18 και 19.  Επίσης εγκρίθηκαν τα θέματα 20 και 21 με τον ηλεκτρονικό τρόπο διαχείρισης και τραπεζικών διαδικτυακών  εφαρμογών να εισχωρούν στις ταμειακές συναλλαγές του δήμου μέσω των Τραπεζών Άλφα και Πειραιώς καθώς και οι εισηγήσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υποστήριξης, για ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του Δ.Σ., την εκ νέου ανάθεση και τον καθορισμό αμοιβής δικηγόρων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζαπάντης τέλος τόνισε πως:

«Τηρώντας τους κανονισμούς για τα χρονικά όρια της συνεδρίασης με κάθε σεβασμό δίνει το λόγο σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων  και αν κάποιος δεν προλάβει να μιλήσει θα ξεκινάει από εκείνους την επόμενη φορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here