Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

0
321

Την Τετάρτη 22 Μαίου 2013 και ώρα 07.00μμ συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Ν. Παναγιώτου, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συνέχεια συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα……χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!…… «4» έκτακτα και «28» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 12 ημερομηνίας 17/05/2013.

Περίπου 90 λεπτά διήρκησε το Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό γιατί περισσότερα από τα 28 θέματα ήταν υπηρεσιακά, τα οποία δεν είχαν συζητηθεί στο προηγούμενο συμβούλιο της 15ης Μαΐου 2013, λόγων των εντάσεων που δημιουργήθηκαν και της διακοπής τελικά του συμβουλίου μετά τα μεσάνυχτα.

Να θυμίσουμε ότι το συμβούλιο της 15ης Μαΐου 2013 διακόπηκε ύστερα από την έντονη αντίδραση κατοίκων, οι οποίοι ζήτησαν να μη δοθεί άδεια σε διατηρητέο κτίριο για να γίνει ένα ακόμα εστιατόριο.

Στα θέματα του προηγούμενου συμβουλίου ήταν και μια σειρά αιτημάτων για αδειοδοτήσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία δεν εισήχθησαν ξανά στο επόμενο συμβούλιο, στις 22 Μαΐου 2013.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;; Μήπως ο κ Πρόεδρος φοβήθηκε την μήνη των κατοίκων και τα ανέβαλε…..για να περάσουν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών!!

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα θα πάνε την ερχόμενη Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαΐου 2013, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με έξοδα μόνο μετακίνησης και όχι διανυκτέρευσης αφού οι ΟΤΑ πλέον έχουν κόψει τους προϋπολογισμούς τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κανακάκης, δεν έγινε ποτέ συζήτηση στο συμβούλιο για τις θέσεις που θα πρέπει να εκφράσουν οι εκπρόσωποι του Δήμου στο συνέδριο και πρότεινε αυτό να γίνει.

Από την άλλη ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης δεν ήθελε να ανοίξει κουβέντα λέγοντας ότι όποιος σύμβουλος ήθελε μπορούσε να εκφραστεί στη συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής που είναι σε εξέλιξη στο Γκάζι.

Η άρνηση του κ. Δημάρχου υποχρέωσε τον Παναγιώτη Κανακάκη να αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πολύ σωστή η παρατήρηση του κ. Κανακάκης! Το θέμα δεν είναι να πάνε αλλά το τι θα πούνε στο συνέδριο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;;

Έκτακτα Θέματα

1. Λήψη απόφασης σχετικά με την συντήρηση Δικτύων Διανομής – Κλαδέματα δένδρων.

2. Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Κηφισιάς έτους 2013.

3. Λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα για συμβάσεις μίσθωσης έργου καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες του Δήμου για το σχολικό έτος 2013-2014.

4. Αίτημα του Δήμου Κηφισιάς προς τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την παραχώρηση της χρήσης των καταστημάτων στον Οικισμό Κηφισιά I του πρώην ΟΕΚ, για 15 χρόνια, για την στέγαση Δημοτικών Κοινωνικών Δομών. Προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Όλα τα ανωτέρω έκτακτα θέματα εγκρίθηκαν χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες.

Τακτικά Θέματα

Δια πρώτη φορά σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, 28 τακτικά θέματα εγκρίθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!!

1.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 47/2013 εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς για την παραχώρηση μιας επιπλέον θέσης στάθμευσης στην πρεσβεία της Ουρουγουάης στην οδό Μενάνδρου 1, Κηφισιά.

2.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 48/2013 εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την παραχώρηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στην οδό Άργους 24, στην Κηφισιά.

3.Λήψη απόφασης για την κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ 2013.

4.Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων.

5.Λήψη απόφασης για την διαγραφή χρεών από χρηματικούς καταλόγους (άρθρο 174 του Ν. 3463/2006.)

6.Λήψη απόφασης για την απόδοση λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής.

7.Λήψη απόφασης για την έγκριση δαπάνης ύψους 200,00 € και ψήφιση διάθεσης ισόποσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6434 με τίτλο «Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων» προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2013.

8.Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των προμηθειών και επί της εκκίνησης της διαδικασίας απ΄ ευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες (ως η συνημμένη κατάσταση).

9.Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας των εργασιών / παρεχομένων υπηρεσιών και επί της εκκίνησης της διαδικασίας απ΄ ευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες (ως η συνημμένη κατάσταση).

10.Λήψη απόφασης για την Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη στατικής επάρκειας 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας».

11.Λήψη απόφασης για την Οριστική παραλαβή της μελέτης:«Μελέτη Κτηματογράφησης ιδιοκτησίας Δήμου στην περιοχή Παληάγιαννη».

12.Λήψη απόφασης για την Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη για την Κτηματογραφική αποτύπωση περιοχής για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως στο ρέμα του Κοκκιναρά».

13.Λήψη απόφασης για την έγκριση υψομετρικών μελετών Ο.Τ. 9 «ΒΙ.ΠΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».

14.Λήψη απόφασης για την οριστική παραλαβή της μελέτης: «Σύνταξη μελέτης τοπογραφικών για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων διαδρομής ενοποίησης των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Κηφισιάς» (επιχειρ. από «ΤΕΧΝΙΚΉ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»- Επιχειρ. Προγρ. «ΑΤΤΙΚΗ»).

15.Λήψη απόφασης για την αποστολή του Δήμου στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

16.Λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στο Υγειονομικό Μπλοκ των Βορειανατολικών Προαστίων που έχει σκοπό την διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των Νοσοκομείων ΓΝ Σισμανογλείου, ΓΝ Αμαλία Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

17.Λήψη απόφασης για την επικύρωση της διαδικασίας παραχώρησης τάφου διαδοχικής ταφής και έγκριση αυτής σε νέο δικαιούχο.

18.Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 263/2013 εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αφορά την μείωση μισθωμάτων ακινήτων, που εκμισθώνει ο Δήμος Κηφισιάς σύμφωνα με τον Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ 85 Α /11-4-2012).

19.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 8/2013 εισήγησης της ΔΕΠ για επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς για κάλυψη λειτουργικών δαπανών (Α΄δόση 2013) ποσού 51.510,12€ από ΚΑΠ.

20.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 9/2013 εισήγησης της ΔΕΠ για επιχορήγηση (ΚΑΠ) ποσού 3.622,56€ στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης προς υλοποίηση του θεσμού εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου για το διάστημα από Σεπτέμβριο 2012 έως και Δεκέμβριο 2012.

21.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 12/2013 εισήγησης της ΔΕΠ για οικονομική ενίσχυση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης από το ΦΗΧ ποσού 1.660,50 € για κάλυψη παλαιών οφειλών.

22.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 13/2013 εισήγησης της ΔΕΠ για οικονομική ενίσχυση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης από το ΦΗΧ ποσού 922,50 € για κάλυψη παλαιών οφειλών.

23.Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 14/2013 εισήγησης της ΔΕΠ για την Οικονομική ενίσχυση Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης με το ποσό των 8.856,00 € και 4.428,00€ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ 23 %) αντίστοιχα, από το ΦΗΧ 2012, για κάλυψη δαπανών λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών ενός έτους.

24.Λήψη απόφασης σχετικά με την επιστροφή ποδηλάτου από κάτοικο της Νέας Ερυθραίας.

25.Λήψη απόφασης για την αλλαγή συντελεστή χρέωσης.

26.Λήψη απόφασης για την διαγραφή ποσού από μετατροπή εισφοράς σε χρήμα.

27.Λήψη απόφασης για την διαγραφή ποσού επτακοσίων εννέα ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (709,82€).

28.Λήψη απόφασης για την διαγραφή οφειλής από οριστικό βεβαιωτικό κατάλογο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here