Τα εν ΔΗΜΩ…..εν ΟΙΚΩ!…. αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 27/05/2015.

0
196

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση την Τετάρτη 27/05/2015 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δημήτρη Μωράκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου με θέματα:

-Επικύρωση Πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 22-04-2015
Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου.
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα].
-Έκτακτα θέματα.
-Λήψη αποφάσεων επί «37» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.13 ημερομηνίας 22/05/2015.

Αφού επικυρώθηκαν τα ανωτέρω πρακτικά η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου.

Αρχικά, ανακοίνωσε την κατεδάφιση του επικίνδυνου για τα παιδιά κλειστού γυμναστηρίου, που βρίσκεται στην αυλή, του προβληματικού ούτως ή άλλως 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ερυθραίας, αφού και οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας Ν. Ιωνίας που υπάγεται το σχολείο, με αυτοψία που έκαναν στο χώρο, διαπίστωσαν την επικινδυνότητά του.

Στην συνέχεια ενημέρωσε για τις εργασίες επισκευής που γίνονται σε σχολεία που παρουσιάζουν προβλήματα με τις στέγες τους.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος Κηφισιάς πρωτοπορώντας προσπαθεί, μαζί με άλλον ένα στην Ελλάδα, να συμμετάσχει στον «Συμμετοχικό Προϋπολογισμό», ένας θεσμός που εφαρμόζεται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε χίλιους (1.000) περίπου δήμους στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ισπανία και την Ιταλία.

Ο κ. Θωμάκος είπε ότι για το σκοπό αυτό, ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο είναι η διοργάνωση κάθε μήνα σε γειτονιές του Συνοικιακών Συνελεύσεων, που είναι σε εξέλιξη.

Ολόκληρη η ενημέρωση του δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί, όπως την κατέγραψε η κάμερα της «Θ»:

{videobox}JGdrJUTBee0{/videobox}

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, όπως επίσης την κατέγραψε η κάμερα της «Θ»:

{videobox}wI1j7WG-Cug{/videobox}

Ακολούθως, σε χρόνο ρεκόρ για τα δημοτικά δρώμενα, ολοκληρώθηκε η λήψη αποφάσεων επί «37» τακτικών θεμάτων, με τους Δημοτικούς Συμβούλους να χειροκροτούν μόλις είδαν ότι οι δείκτες των ρολογιών τους έδειχναν……22.50μμ!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here