Τα εν ΔΗΜΩ…..εν ΟΙΚΩ!….αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 28/06/2017.

0
193

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση την Τετάρτη 28/06/2017 στις 07.30μμ υπό την Προεδρία της Κυριακής Πατρινού-Ντελ Τόρο, στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου με θέματα:

Α. Επικύρωση Πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 31/05/2017
Β. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου
Γ. Έκτακτα θέματα
Δ. Τακτικά θέματα

1. Ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους του Δήμου.

Έκκληση να σεβαστούν τους πολίτες και να σταματήσει άμεσα η κατάληψη του αμαξοστασίου, ώστε να βγουν τα απορριμματοφόρα και να μαζέψουν τα σκουπίδια, απεύθυνε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο τελευταίο συμβούλιο, στις 28 Ιουνίου 2017, όπου συζητήθηκε το θέμα του ψηφίσματος συμπαράστασης στους συμβασιούχους της καθαριότητας. 

Εκρηκτική ήταν η συζήτηση, με αντιπαραθέσεις με τους εργαζόμενους να εμμένουν στην απόφαση να τηρήσουν τις οδηγίες της ΠΟΕ ΟΤΑ, του συλλογικού τους οργάνου, που λέει ότι σήμερα 29 Ιουνίου 2017 θα γίνει 24ωρη απεργία και λήψη αποφάσεων για το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις.

Θεώρησε ότι ο Δήμος Κηφισιάς τιμωρείται γιατί έχει ίσως τους περισσότερους συμβασιούχους και αυτό γιατί πήρε όσους του επέτρεπε η νομοθεσία ώστε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της, στον τομέα της καθαριότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που η απεργία στην Κηφισιά έχει τόσο μεγάλη οξύτητα.

Αυτή η απορρόφηση 100% των δυνατοτήτων που είχε ο Δήμος για την πρόσληψη 146 συμβασιούχων και η υπογραφή για την συνεργασία μαζί τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, δυναμιτίστηκε από την απόφαση τους Ελεγκτικού Συμβουλίου να θεωρήσει αντισυνταγματικές τις προσλήψεις τους.

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε αυτές τις μέρες δίνει παράταση στους συμβασιούχους, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της απεργίας.

Μιας απεργίας η οποία έχει πάρει διαστάσεις εκρηκτικές για την υγεία των πολιτών και τους καταληψίες στο αμαξοστάσιο του Δήμου να αφήνουν ελάχιστα απορριμματοφόρα να μαζεύουν από κεντρικά σημεία κάποια σκουπίδια, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να είναι αρκετό.

Αυτά και πολλά άλλα είπε εμφανώς πικραμένος ο κ. Θωμάκος από τη στάση των συμβασιούχων, θεωρώντας ότι ο Δήμος έδωσε δουλειά σε 150 συμπολίτες μας και εισπράττει αγνωμοσύνη. 

Παρόλα αυτά στην εισήγησή του για το ψήφισμα αναφέρει ό τι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των συμβασιούχων στην εργασία και θα παρατείνει τη σύμβασή τους καθώς επίσης ότι αυτή η εργασία θα πληρωθεί.

Ο αντιδήμαρχος και γιατρός Απόστολος Κασιούρας τόνισε αμέσως μετά το Δήμαρχο, τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει η συσσώρευση τόσου μεγάλου όγκου απορριμμάτων μέσα στον οικιστικό ιστό με τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες, τόσο για τους κατοίκους αλλά και για τους εργαζόμενους όταν αυτοί ξεκινήσουν την αποκομιδή. Είναι μια τεράστια υγειονομική μπόμπα και πρέπει άμεσα να σταματήσει η απεργία κατέληξε.

Η αντιδήμαρχος κα Παπασπύρου είπε ότι είναι ένα λάθος της κυβέρνησης το οποίο δυστυχώς το πληρώνουν οι Δήμοι και οι πολίτες, ενώ ο κ. Λιανός εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας είπε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί των λόφων με τα σκουπίδια για την αποφυγή διάδοσης ασθενειών.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Κηφισιάς Θανάσης Βούλγαρης ζήτησε την κατανόηση και την ανοχή των πολιτών στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, οι οποίοι μέχρι χτες εργαζόντουσαν ως συμβασιούχοι στην καθαριότητα και ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο. Εργαζόμενοι οι πιο πολλοί με τεράστια οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. 

Στις κατηγορίες του Δημάρχου ότι δεν βγαίνουν απορριμματοφόρα στο Δήμο απάντησε ότι δυστυχώς οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ δεν επιτρέπουν πάνω από δύο οχήματα από κάθε Δήμο και την Δευτέρα που η Κηφισιά έστειλε τρεις κλειστές νταλίκες, γύρισαν τη μία πίσω!!

Ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε ό, τι καθημερινά γίνονται αποκομιδές στα νοσοκομεία, τις λαϊκές αγορές, σχολεία και παιδικούς σταθμούς καθώς και κεντρικά σημεία. Παρόλα αυτά ο όγκος των σκουπιδιών είναι τεράστιος.

Είπε ακόμη ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομες τις προσλήψεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι παίρνουν 600 ευρώ ενώ θα έπρεπε σε ένα τέτοιο νευραλγικό τομέα που υπηρετεί μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, θα έπρεπε να απασχολούνται μόνιμοι υπάλληλοι.

Η συζήτηση συνεχίστηκε για πολύ ώρα ακόμη χωρίς τελικά να παρθεί κάποια απόφαση για την αναστολή της απεργίας, όπως ζήτησε ο Δήμαρχος και πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο αφού η απόφαση κρίνεται σε κεντρικό επίπεδο.

Δείτε βιντεοσκοπημένη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς…….μετά το 5.40……

{videobox}z2KAd2qBZuw{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here