Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/10/2013.

0
251

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 07.00μμ συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Ν. Παναγιώτου, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ακολούθησε:

– Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

– Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως [διάρκεια συζήτησης: μία (1) ώρα]

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προ ημερησίας διάταξης η Διοίκηση, μέσω του Δημάρχου κ. Χιωτάκη, εξέπεμψε για άλλη μια φορά αντιφατικά μηνύματα.

Από τη μία «κατακεραύνωσε» όσους επιχαίρουν για την ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ περί αναστολής των αδειών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από την άλλη «έσυρε», με την εισήγηση που ο ίδιος έκανε, την πλειοψηφία της δημοτικής του παράταξης και μέρος συμβούλων της παράταξης του κ. Βάρσου στην υπερψήφιση άδειας κυλικείου σε κατάστημα στην οδό Κρήτης και Διονύσου του οποίου η άδεια λειτουργίας είχε ήδη ακυρωθεί για πολλοστή φορά με δικαστική απόφαση που του είχε γνωστοποιηθεί.

Τέτοια φαινόμενα ενθαρρύνουν την υπέρβαση των υφιστάμενων κανόνων λειτουργίας από μερίδα ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σοβαρές επιπτώσεις στην εικόνα της πόλης μας.

Στην ίδια συνεδρίαση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Σκορδίλης…..

– Σχολίασε την αναβολή του θέματος στην επιτροπή ποιότητας ζωής σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των οδών Τροίας-Έλλης-Ιωνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή έχει παραβιαστεί κατάφορα κάθε έννοια ορθολογικής εφαρμογής κανόνων κυκλοφορίας,

– Ζήτησε να θεσπιστεί διαδικασία για την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ σχετικά με δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στην άρση απαλλοτρίωσης κοινόχρηστων χώρων καθώς και αρχείο που θα τηρείται σε υπηρεσία του Δήμου με το σύνολο των δεσμευμένων, για κοινόχρηστους χώρους, οικοπέδων, προκειμένου να προλαμβάνεται η ενδεχόμενη απώλειά τους,

– Έθεσε το θέμα των πλευρικών διοδίων κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού στα όρια του Δήμου μας και τη θέση που θα αναπτύξει ο Δήμος σε ενδεχόμενη εμφάνιση του θέματος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here