Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ από την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 17/09//2014.

0
200

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 17/09/2014 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δημήτρη Μωράκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου για την λήψη αποφάσεων επί «30» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.21 ημερομηνίας 12/09/2014.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με 37 παρόντες από τους 41, ακολούθησε (1) η Επικύρωση πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 09/07/2014 και 16/07/2014, και (2) η ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο κ. Γ. Θωμάκο.

Ο κ. Γιώργος Θωμάκος ανακοίνωσε την ενίσχυση της Τοπικής Δημοκρατίας με διεύρυνση της συμμετοχής της Αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε την αναγκαιότητα της αναλογικότερης και δημοκρατικότερης εκπροσώπησης όλων των Συνδυασμών σε Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σκοπός μας είναι η διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου μας. Οι αναλογίες που είχαμε στο παρελθόν (11 εκπρόσωποι της Διοίκησης και 4 της Αντιπολίτευσης) ήταν άδικες και ως ένα σημείο και αντιδημοκρατικές».

Με την νέα κατανομή η Αντιπολίτευση αυξάνει τουλάχιστον κατά δύο θέσεις την συμμετοχή της σε Ν.Π. και Επιτροπές του Δήμου.

Επιπλέον ιδρύονται τρεις νέες Επιτροπές:

-Επιτροπή Επιχειρηματικότητας
-Επιτροπή Ασφάλειας -Πυροπροστασίας
-Επιτροπή Ζωοφιλίας

Να σημειώσουμε πως την ερχόμενη εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα οριστούν τα Συμβούλια και τα Προεδρεία των Ν.Π. του Δήμου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι «τοποθετήσεις» των επικεφαλείς των παρατάξεων και διαφόρων Δημοτικών Συμβούλων τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:  

{videobox}dUACZyyAHFc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here