Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 12/12/18 με την νέα Πρόεδρο κ. Ντέμη Αγαπάκη!

0
572

-H νέα Πρόεδρος Ντέμη Αγαπάκη, στην πρώτη της συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου ζήτησε την  συναίνεση για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου για τους επόμενους επτά μήνες.

-Η νέα Πρόεδρος, στην οποία ευχήθηκαν όλοι οι σύμβουλοι καλή θητεία, ξεκίνησε το Συμβούλιο στις 8.00μμ., λίγο καθυστερημένα αφού μόλις τότε υπήρξε η ελάχιστη απαρτία των 21 Συμβούλων και έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα ανεχτεί διακοπές και τοποθετήσεις εκτός θέματος.

-Η προ ημερησίας συζήτηση αλλά και οι τοποθετήσεις  που κράτησαν γύρω στις 2 ώρες, μαζί με τα τακτικά θέματα που αφορούσαν κυρίως υπηρεσιακά, όπως εγκρίσεις για πληρωμές δικηγόρων αλλά και για τη βοήθεια σε συνανθρώπους μας……κράτησαν την συνεδρίαση μέχρι 40λεπτα μετά τα μεσάνυκτα!!

-Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς και λεπτομερώς στις αποφάσεις του τελευταίου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ σχετικά με θέματα μεταφοράς πόρων και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Έγιναν σχετικές  αναφορές για την κλοπή του οχήματος της Πολιτικής Προστασίας από τον χώρο που είναι η έδρα της, στην Εθνική Οδό. Την ερώτηση για την κλοπή έκαναν ο Γιάννης Καπάτσος αλλά και οι Βασίλης Βάρσος και  Στάθης Κύρλος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης είπε ότι έχει κατατεθεί μήνυση και ότι θα γίνει ΕΔΕ για την κλοπή, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

-Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος  έριξε το γάντι  στον κ. Στάθη Κύρλο λέγοντάς του ότι τον  περιμένει σε δημόσια συζήτηση για τα πεπραγμένα της διοίκησης της δικής του και αυτής του τέως Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, ως επακόλουθο των  συνεχόμενων φορών  που ο κ. Κύρλος  έχει κάνει  κριτική για τα πεπραγμένα της σημερινής  διοίκησης .

Ο τελευταίος δέχτηκε να συζητήσει δημόσια με τον Δήμαρχο το πρωί της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου από τις 11.00 πμ. μέχρι τις 1.00 μμ στην αίθουσα Σταύρος Βόλκος, αν και όπως είπε δεν είναι σωστό να αντιπαρατίθεται ένας σύμβουλος με ένα Δήμαρχο.

-Τη πρακτική να εναποθέτει μπάζα που βγάζει ο Δήμος από τα έργα στους δρόμους σε κοινόχρηστο χώρο δίπλα στην επιχείρηση του Στάθη Κύρλου, κατήγγειλε ο τελευταίος σε περασμένο Συμβούλιο.

Μετά από αυτό ο κ. Θωμάκος ανέφερε σε άλλο Συμβούλιο ότι έδωσε εντολή να πάρουν από εκεί τα μπάζα και να τα πάνε σε άλλο σημείο, μια και δεν μπορούσαν να πεταχτούν στα ΧΥΤΑ, μια και αυτό απαιτεί ειδική εργολαβία, κάτι που γίνεται ανά συγκεκριμένα διαστήματα.

Στο σημείο αυτό, ο Βασίλης Βάρσος  παρενέβη  λέγοντας ότι πήραν τα εν λόγω μπάζα και τα πέταξαν δίπλα στο σπίτι του στην Εθνικού Στρατού.

-Έγινε αναφορά από τον Γιάννη Καπάτσο στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί με την πρεσβεία του Κατάρ στο Εμπορικό Κέντρο της Κολοκοτρώνη, στην Κηφισιά, για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 2.00μ.μ.

Ο εκπρόσωπος της Άριας φυλής, αφού ανέφερε  διάφορα με ειρωνικότατο τρόπο, κατέληξε ότι οι Άραβες του Κατάρ είναι Μουσουλμάνοι και πιστεύουν στο νόμο της Σαρία.

Ο  Αχιλλέας Κουρέπης αντιδήμαρχος Εκάλης, παρενέβη λέγοντας  ότι η πρεσβεία του Κατάρ επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Κηφισιάς μαζί με πολλούς δημοτικούς συμβούλους της πόλης του Κατάρ και ζήτησε να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση στην πόλη μας για τα 101 χρόνια από την ανεξαρτησία του Κατάρ από τους Άγγλους, κάτι που δέχτηκε και ο Δήμος.

Άλλωστε η πόλη μας, πρόσθεσε ο κ. Κουρέπης, μπορεί να ανοιχτεί «εμπορικά»  με μια χώρα ανεξάρτητα φυλής ή θρησκείας.

Δείτε ολόκληρη την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις  12/12/18:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here