Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!….αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 18/09/19 με τον νέο Πρόεδρο κ. Σταύρο Ζαπάντη!

0
425

Με αναβολές κύλισαν τα κυριότερα θέματα του Συμβουλίου της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, το οποίο δυστυχώς δεν είχε καμιά πρωτοτυπία ως προς την αργοπορία στην ώρα έναρξής του.

Ενώ το κλίμα ήταν γενικά καλό και η προσέλευση των περισσότερων συμβούλων ήταν ικανοποιητική, ο νέος Πρόεδρος Σταύρος Ζαπάντης περίμενε σχεδόν μισή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του συμβουλίου, να καλέσει τους συμβούλους στις θέσεις τους για να ξεκινήσει. Η ώρα έναρξης ήταν τελικά 8.00μ.μ.

Ο Δήμαρχος ήταν και αυτός στη θέση του αλλά υπήρχε μια σχετική αναμπουμπούλα. Αυτή  μπορεί και να οφειλόταν και στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Τότεναμ που έπαιζαν στο Καραϊσκάκη.

Γεγονός ήταν πως επειδή υπήρχε ένα αρχικό θέμα προς συζήτηση στο οποίο εμπλέκονταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας και ο Συνεταιρισμός Πολιτείας υπήρχαν και δημότες που ανυπομονούσαν να ξεκινήσει και γινόταν μια σχετική ταραχή αίθουσα.

Τελικά, όπως πάντα, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος για να κάνει την αρχική ενημέρωση για τα θέματα της πόλης.

-Ανέφερε τα τρέχοντα έργα αλλά και αυτά που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

-Μίλησε επίσης για τις εκδηλώσεις των Αλλοτινών Πατρίδων και των Μενανδρείων που είναι σε εξέλιξη.

-Ενημέρωσε επίσης για τις  εντυπώσεις  που άφησε η εφαρμογή του μέτρου με τις περιπολίες των πέντε οχημάτων της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, το οποίο ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού και στις τρεις ενότητες της πόλης μας.

Ανέφερε λοιπόν ότι τις πρώτες μέρες οι ειδικοί φρουροί  σταμάτησαν κάποια δείγματα παραβατικότητας, σε χώρους όπως στο Άλσος της Κηφισιάς αλλά και τις εργατικές κατοικίες.

Ανέφερε ακόμα ότι κατά τις πρώτες διελεύσεις του περιπολικού, ειδικά στις εργατικές πολυκατοικίες, στο όχημα πέταγαν από τα μπαλκόνια μπουκάλια και άλλα αντικείμενα!

-Ειδική αναφορά τέλος έκανε στη φωτιά που μπήκε τρεις φορές στις παρυφές της πόλης δίπλα στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, στην παράνομη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Μάλιστα ανέφερε ότι για να μπορέσει ο Δήμος να πάρει τα μπάζα απαιτείται η βοήθεια της Περιφέρειας, μια και πρόκειται για απίστευτες ποσότητες.

Μικρή αναστάτωση δημιουργήθηκε στην αίθουσα όταν ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου, Σταύρος Ζαπάντης, κατά την προσφώνηση του πρώτου θέματος, σχεδόν πήρε θετική θέση χωρίς καν το θέμα να έχει συζητηθεί.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος αμέσως, ο οποίος έχει διατελέσει και αυτός πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου, παρατήρησε ότι δεν είναι δουλειά του προέδρου να υποδεικνύει τι πρέπει να ψηφιστεί αλλά να αφήνει αντικειμενικά να συζητηθούν τα θέματα.

Το θέμα  αφορούσε την αίτηση του Συνεταιρισμού Πολιτείας να δοθεί άδεια από τον Δήμο ώστε να κάνει γεώτρηση σε κοινόχρηστο χώρο προκειμένου να εμπλουτίσει την ποσότητα των υδάτων που αντλεί και χρησιμοποιεί για το ιδιωτικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.

Ο  Βασίλης Βάρσος ζήτησε το θέμα να αναβληθεί και να έρθει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία δεν υπήρχε στον φάκελο. Η πρόταση του πρώην Δημάρχου στηρίχτηκε από πάρα πολλούς συμβούλους έτσι το θέμα αναβλήθηκε.

Ακολούθησαν και άλλες δύο αναβολές για θέματα όχλησης καθώς επίσης και ψηφίστηκαν κάποια υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της 20ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δήμου Κηφισιάς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here