Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!…..αναλυτικό ρεπορτάζ των έντονων πολιτικών «επεισοδίων» κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 06/02/19.

0
609

Κατά την διάρκεια  του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς, της Τετάρτης 06/02/2019, ανέβηκε το θερμόμετρο των έντονων πολιτικών «επεισοδίων»!!….

Α. «Λαθρομετανάστης» vs  «Λαθροδήμαρχος»

Συγκεκριμένα……..όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, εκλεγμένος το 2014 με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής, Γιάννης Καπάτσος του ξέφυγε πλήρως  η «μπάλα»  της ερμηνείας των λέξεων «λαθρομετανάστης» και «λαθροδήμαρχος»!

Και αυτό γιατί το 2017 ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος επέτρεψε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να εγκαταστήσει 7-8 ασυνόδευτα παιδιά! Ο κ. Καπάτσος τα απεκάλεσε «λαθρομετανάστες», μια ορολογία που προέρχεται από κάποια σκοτεινή «Αυγή»! Παράλληλα μάλιστα απεκάλεσε τον Δήμαρχο «Λαθροδήμαρχο» διότι πήρε αυτή την αγαθοεργή απόφαση.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με τη συζήτηση της πρότασης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη μεταφορά για ένα μικρό διάστημα των 7-8 ασυνόδευτων ανηλίκων, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της αγωγής για να περιέλθει το περιουσιακό αυτό στοιχείο στο Δήμο Κηφισιάς.

Η πρόεδρος Ντέμη Αγαπάκη, δεν μπορούσε παρά να αφαιρέσει τον λόγο από τον απαράδεκτο κ. Καπάτσο. Παρόλα αυτά το «φασιστικό» δηλητήριο είχε απλωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Ετυμολογικό Λεξικό Μπαμπινιώτη, η λέξη «λαθρομετανάστης» προέρχεται από το «λαθραίο» ή το «κρυφό» και «μετανάστης».

Η λέξη «Λαθροδήμαρχος» είναι συνδυασμός των λέξεων «λαθραίο» και «δήμαρχος».  Ίσως κατά τη γνώμη του κ. Καπάτσου, θα έπρεπε να είχε καταλάβει την δημαρχιακή θέση με κάποιον άλλον τρόπο και όχι μετά από δημοκρατικές εκλογές!!

Είναι απαράδεκτο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Γιάννης Καπάτσος να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις.  Να του ξεφεύγουν δεν μπορεί, διότι έχει αποδείξει ότι δουλεύει με σύστημα. Ποιους άραγε δημότες επιθυμεί να κερδίσει; Πόσο «φασιστική» θεωρεί την ιδεολογία των εν δυνάμει ψηφοφόρων του;

Από την μια παρουσιάζεται ως Προστάτης των αδικημένων δημοτών στο Facebook «ΚΗΦΙΣΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» και από την άλλη στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει τα χρυσαυγίτικα πιστεύω  του.

Πληροφορούμεθα ότι ο κ. Καπάτσος έχει ξεκαθαρίσει, σε πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook, με ποιον τρόπο θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Βαρύς και Μόνος ή με το χρίσμα κάποιου κομματικού σωλήνα που θεωρεί ότι τον χωράει;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το να συζητάμε ακόμα για 7-8 παιδιά, από οπουδήποτε και να ήταν, χωρίς γονείς, που θα φιλοξενούνται για λίγο διάστημα στην πόλη μας και τελικά δεν ήρθαν κιόλας μετά από δύο χρόνια, υποβαθμίζει:

(1) την ποιότητα των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και

(2) τους Δημοτικούς Συμβούλους που προκαλούν τέτοιες συζητήσεις.

Β. Το παρκέ στο κλειστό βοηθητικό γυμναστήριο του «Φώτης Βαρδαξής» της Νέας Ερυθραίας.

Το κλειστό βοηθητικό γυμναστήριο του «Φώτης Βαρδαξής» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές, μια και παρουσιάζει πρόβλημα “αστοχίας”, αυτό ανέφερε στο τελευταίο συμβούλιο της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Καλός.

Όταν λοιπόν η διοίκηση του «Δημήτρη Βικέλα» ξήλωσε το δάπεδο, το οποίο έπρεπε να αντικατασταθεί λόγω φθοράς, είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν το υπόστρωμα από το «Καλαϊτζής»,το οποίο πρόσφατα αντικατέστησαν.

Διαπιστώθηκε όμως ότι το συγκεκριμένο υπόστρωμα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για γήπεδο βόλεϊ και όχι για μπάσκετ.  Έτσι μέχρι να βρεθεί το νέο υλικό που θα πρέπει να μπει, το γήπεδο παραμένει κλειστό.

Η αιτιολόγηση για το πώς προέκυψε η καθυστέρηση στην αντικατάσταση ήρθε από τον Αντιπρόεδρο του «Δημήτρη Βικέλα» κ. Νικήτα Κόκκαλη, ο οποίος ενημέρωσε ότι σύντομα θα μπει  ξύλινο παρκέ και θα τελειώσει το πρόβλημα.

Υ.Γ. Πλήρης Ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Φώτης Βαρδαξής» της Νέας Ερυθραίας.

Γ. Παρατσούκλια έχουν ακουστεί για διαφόρους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά μόνο για ένα βγήκε το παρατσούκλι «ο κύριος %».

Αμυνόμενος, «έριξε» ευθεία βολή ο Δήμαρχος Κηφισιάς  κ. Γιώργος Θωμάκος, εναντίον του υποψήφιου Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφορμή η αναφορά του τελευταίου ότι στο παρελθόν ο Δήμαρχος είχε ψηφίσει να δοθεί άδεια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κέντρο Μελά, κάτι που τον βρίσκει αντίθετο σήμερα.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Θωμάκος  είχε πει ότι ουδέποτε τα τελευταία χρόνια είχε κάνει κάτι τέτοιο και ο κ. Παπαδόπουλος στο αμέσως επόμενο συμβούλιο θεώρησε ότι έπρεπε να «φρεσκάρει» τη μνήμη του Δημάρχου, παρουσιάζοντας έξι άδειες από το ’98 μέχρι και το 2006.

Η αντίδραση του Γιώργου Θωμάκου ήταν……καταδρομική:

«25 χρόνια που είμαστε μαζί στα κοινά κ. Παπαδόπουλε μόνο για έναν Δημοτικό Σύμβουλο βγήκε το παρατσούκλι ο κύριος %, για κανέναν άλλο σύμβουλο. Μάλιστα κανείς άλλος δεν είχε ψηφίσει πιο πολλές άδειες στο συμβούλιο αλλά και στις διάφορες επιτροπές».

Πρόσθεσε ότι κατά το 1998-2002 δεν υπήρχε κορεσμός στην Κηφισιά και ειδικά στο Κέντρο Μελά, έτσι μπορούσαν να δοθούν άδειες αναψυκτηρίου ανάμεσα στα άλλα εμπορικά καταστήματα.

Η συζήτηση «χόντρυνε» κι άλλο όταν ο κ. Θωμάκος ανέφερε ότι στον συνδυασμό που βρίσκεται ο κ. Παπαδόπουλος υπήρξε μέλος που καταδικάστηκε για χρηματισμό και δεν βγήκε ούτε ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης να καταδικάσει αυτή την ενέργεια.

Ο κ. Θωμάκος υποστήριξε ότι ο συνδυασμός που ηγείται ο ίδιος έχει ως αρχή του μια πόλη συνάθροισης, εμπορίου και επιθυμία τους είναι να επιστρέψουν τα καλά εμπορικά καταστήματα που έδιωξαν οι πολιτικές της διασκέδασης χωρίς όριο.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος από τη μεριά του ανέφερε ότι τόσο καιρό που ασχολείται με τα κοινά έχει ακούσει για διάφορους πολλά παρατσούκλια αλλά αυτό που μετράει είναι τα στοιχεία.

Δικηγόροι και οι δύο, κάτι ξέρουν από στοιχεία και η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτά είναι επικίνδυνο να μιλάς με υπονοούμενα για ποσοστά.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση σπίλωσης γενικά με στοιχεία που εμφανίζονται ή αποκρύπτονται, όπου ο καθένας δείχνει λίγο τι έχει αλλά δεν το κάνει και ξεκάθαρο.

Τα μεγάλα μαχαίρια ή στοιχεία, αν υπάρχουν, θα εμφανιστούν εν καιρώ εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here