Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!….αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/11/18 με έκδηλες πολιτικές ανισορροπίες!

0
695

«Με λένε Σάντυ και όχι Γκάντι»

Με αυτή την φράση  πήρε τον λόγο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς  Σάντυ Πατρινού Ντελ Τόρο, επιτέθηκε στους επικριτές της που την κατηγόρησαν υπόγεια ότι διέπραξε «πολιτική αλητεία», παραμένοντας στη θέση της Προέδρου παρόλη την πρόθεσή της να ηγηθεί συνδυασμού, κόντρα σε αυτόν του σημερινού Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

«Παραιτούμαι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού»

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε πως για να μην διαταράξει την κρίσιμη περίοδο που είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού ενός Δήμου, αμέσως μόλις αυτός ψηφιστεί, δηλαδή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Νοεμβρίου 2018 θα παραιτηθεί, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος ο οποίος θα έχει την έγκριση του Δημάρχου.

Πρόσθεσε πως στο περασμένο συμβούλιο, στις 31 Οκτωβρίου 2018, ο τέως Δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης, ρώτησε τον κ. Θωμάκο αν δείχνει ακόμη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Προέδρου και αυτός απάντησε θετικά και τον ευχαριστεί για αυτό αλλά η προσωπική της ηθική δεν επιτρέπει να λέγεται για αυτήν ότι εκμεταλλεύεται τη θέση της.

Ηθική απαξίωση ή λόγοι ευθιξίας

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς από την άλλη είπε ότι ισχύει η δήλωσή του για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της προέδρου και πραγματικά δεν έχει ακούσει ή πέσει στην αντίληψή του κάτι διαφορετικό από ανθρώπους του συνδυασμού του. «Αν το είχα ακούσει θα το είχα πατάξει»……είπε χαρακτηριστικά.

Πάνω σε αυτό η κ.  Πατρινού του είπε ότι εκτός συμβουλίου μπορεί να τον ενημερώσει, κάτι που δεν θέλει να το κάνει μέσα στην αίθουσα διότι η μομφή ότι διαπράττει «πολική αλητεία»  προέρχεται από συναδέλφους της  Διοικούσης Παράταξης.

Επίσης τόνισε ότι όφειλε στους συμβούλους, κυρίως της μειοψηφίας που την ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα και εκλέχτηκε πρόεδρος, μια εξήγηση για ποιο λόγο παραιτείται και θα το έκανε άμεσα αν δεν υπήρχε ο προϋπολογισμός.

Ζήτησε να μην γίνει συζήτηση για το θέμα της παραίτησής της αλλά πολλοί σύμβουλοι της μειοψηφίας πήραν το λόγο, κυρίως για να υπερασπιστούν τη θέση της προέδρου λέγονταν ότι ήταν μια στάση που την τιμά προσωπικά.

Ο  Παναγιώτης Κανακάκης είπε πως είχε προϊδεάσει το Συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου λέγοντας πως δεν πρέπει η προεκλογική περίοδος να επηρεάσει τις λειτουργίες του Σώματος αλλά δυστυχώς, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της παραίτησης της προέδρου, αυτό έχει αρχίσει να γίνεται και υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση.

«Διάσταση» πολιτικής παρεκτροπής

Ο Στάθης Κύρλος έδωσε μία άλλη διάσταση στη μελλούμενη παραίτηση της  Σάντυ Πατρινού, καταθέτοντας την σκέψη του στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Απευθυνόμενη στην Πρόεδρο είπε ότι αυτό που διατυπώσατε στο Σώμα,  ήταν ότι πιο ηθικό κατά την διάρκεια των 4,5 ετών της Διοίκησης αυτής!

Από την άλλη πλευρά όμως οι δηλώσεις του κ. Δημάρχου με προβληματίζουν έντονα,  διότι:

(1) εάν  δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα που προκύπτει, τότε υπάρχει πρόβλημα στην παράταξή του, πιθανώς  εννοώντας, για την εκλογή καινούργιου Πρόεδρου,

(2) εάν όμως το αντιλήφθητε, τότε δυστυχώς ο Δήμαρχος είναι επικίνδυνος για τον Δήμο!!

Παρακολουθήστε Ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Κηφισιάς από το σημείο 1:20:07 και μετά……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here