Τα εν ΔΗΜΩ εν ΟΙΚΩ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς, ύψους ευρώ 109,87εκατ.

0
576

Με 23 ψήφους υπέρ, 3 κατά, 3 λευκούς και 4 παρών ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κηφισιάς για το 2019 καθώς και τα Τεχνικά έργα για την ίδια περίοδο.

Τον προϋπολογισμό, ο οποίος ανέρχεται στα 109.877.057,89 ευρώ και είναι ισοσκελισμένος, ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και oi ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μειοψηφίας τον καταψήφισαν.

Η συζήτηση των έργων και του Προϋπολογισμού κράτησε πάνω από έξι ώρες, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Αν και τα δύο αυτά θέματα θεωρούνται τα κορυφαία για τη λειτουργία ενός Δήμου λόγω της όψιμης προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση εξελίχτηκε σε αντιπαράθεση με οξείς χαρακτηρισμούς εκ μέρους της αντιπολίτευσης η οποία σε γενικές γραμμές άσκησε κριτική για τη διακυβέρνηση των 4,5 χρονών της Δημαρχίας Θωμάκου.

Στην αρχή της ειδικής συνεδρίασης συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο περιέχει μεγάλο όγκο δημοπρατήσεων και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλο διάστημα από τη στιγμή που ένα έργο μελετηθεί και γίνει η δημοπράτηση του και τελικά γίνει η εκτέλεσή του.

Ο κ. Θωμάκος είπε πως τα επόμενα δύο χρόνια θα εκτελούνται έργα και η όποια νέα διοίκηση εκλεγεί μετά τις εκλογές μπορεί να μην κάνει καινούργιες δημοπρατήσεις και να παράγει έργο.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ανέρχεται στο ύψος των 21.564.293,48 ευρώ και από αυτά μεγάλος όγκος είναι συνεχιζόμενα για τον λόγο που προαναφέραμε.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε σημαντικά έργα για το Δήμο μας. Αρχές του χρόνου, όπως ενημέρωσε, θα πραγματοποιηθεί μεγάλος ανοιχτός διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στο δήμο Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί πέντε (5) περιπολικά και τρεις (3) πεζοί αστυνομικοί θα περιπολούν τις Δημοτικές Ενότητες. Οι διελεύσεις θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες. Ταυτόχρονα το προσωπικό ασφαλείας θα μπορεί να ενισχύει  την πολιτική προστασία και να περιφρουρεί τα σχολεία μας.

Εγκρίθηκε επίσης η διαδικασία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της Καθαριότητας με Leasing.  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης στο  στόλο της καθαριότητας θα προστεθούν 13 νέα οχήματα.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Θωμάκο στον σταθερό στόχο να είναι η Κηφισιά Δήμος Καινοτομίας, Συμμετοχής και Αισιοδοξίας μέσω των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα λέγοντας ότι μόλις το 1/4 των συνεχιζόμενων έργων έχει εκτελεστεί και αυτά μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά, ενώ υπάρχει μόλις ένα 10% στο πρόγραμμα για καινούργια έργα.

Αυτό το θεώρησαν ως ανικανότητα και σχεδόν όλοι ανέφεραν το γεγονός της εκτέλεσης έργων στην ερχόμενη περίοδο που τη θεωρούν προεκλογική.

Μεταμεσονύχτια εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς

Στις 2.10 το πρωί  το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου ψήφισε την νέα, του πρόεδρο. Ο λόγος δεν ήταν ότι υπήρξαν διαφωνίες ως προς το πρόσωπο της Δήμητρας Αγαπάκη, αλλά ότι τους πήρε το πρωί μέχρι να καταφέρουν να ψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα και  τον προϋπολογισμό του  2019.

Η απελθούσα Πρόεδρος Σάντυ Πατρινού ψήφισε τον Προϋπολογισμό του Δήμου και αμέσως μετά την ψήφιση των Προϋπολογισμών και των Νομικών Προσώπων, παραιτήθηκε.

Στη θέση της ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος πρότεινε την επίσης δικηγόρο και εντεταλμένη σύμβουλο της Νομικής Υπηρεσίας  κ. Δήμητρα  Αγαπάκη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ του Δικηγόρου κ. Μαρίνου Παπαδόπουλου:

Επιτέλους, ύστερα από πολύ καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς απέκτησε Πρόεδρο που είναι achiever και όχι wannabe.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here