Τα ερωτήματα της ημέρας!……του Κωνσταντίνου Π. Κουλούρη, Ομότιμου Καθηγητή ΤΕΙ

0
221

Ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι θα βγει στις αγορές για 3 δις……. «η Moοdy’s αναβάλει την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας για τον Αύγουστο»! ΓΙΑΤΙ άραγε;

Μήπως ξέρει κάτι πάρα πάνω από όλους εμάς που προσπαθούν να μας πείσουν για μια εικονική πραγματικότητα;

Ποίο ποσό από τα τρία 3 δις θα υποχρεωθούν να αγοράσουν οι Ελληνικές Τράπεζες, με τα δικά μας λεφτά, για να φανεί ότι η έκδοση πέτυχε άρα έχουμε success story;

Εγώ που δεν είμαι ειδικός ούτε οικονομολόγος, διερωτώμαι αλλά ρωτάω και ειδικούς και κανένας ΔΕΝ είναι έτοιμος να μου απαντήσει με επιχειρήματα! Λοιπόν:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Με πανηγυρικές ανακοινώσεις, η κατοχική Κυβέρνηση των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου διακηρύσσει ότι επέτυχε Πρωτογενές Πλεόνασμα 3 δις, δηλαδή περίσσευμα από την βάρβαρη πίεση και εξαθλίωση των Ελλήνων.

Από τα 3 δις, τα 2 περίπου τα ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ σε πολίτες που το κράτος τα όφειλε!

Αφού τα όφειλε λοιπόν ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ πως τα εγγράφει ως περίσσευμα;;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Γνωρίζουμε ότι τα Ελληνικά ομόλογα διακινούνται στην δημόσια αγορά περίπου στο ¼ της αξίας τους.

Αν λοιπόν η Κυβέρνηση είχε πραγματικό χρήμα (και όχι ψεύτικες λογιστικές αξίες) 3δις, η πιο απλή πράξη θα ήταν ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 3 δις ΟΜΟΛΟΓΑ, οπότε αυτομάτως ΘΑ ΔΙΕΓΡΑΦΕ 12 δις χρέος.

Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση θα έχανε την ευκαιρία να χαρίσει ελάχιστο χαρτζιλίκι σε εξαθλιωμένους Έλληνες με την ελπίδα να «αγοράσει» την ψήφο τους, νομίζοντας ότι οι περήφανοι πολίτες θα εξευτελιστούν αγοραζόμενοι.

Προσωπικά πιστεύω και εύχομαι, κανένας να μην αναλάβει να δώσει με την ψήφο του εντολή στην Κυβέρνηση που ξεπούλησε την Εθνική Κυριαρχία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος και εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό, να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της και να τους τιμωρήσει με την ψήφο του, όπως τους αξίζει.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here