«Τα καλά κόποις κτώνται».Τα……«κακά» όμως;

0
541

Εδώ νομίζω ότι αξίζει κανείς να διευκρινίσει πως τα μεν καλά (κατά βάση), «κόποις κτώνται» αλλά σε ότι αφορά τα «κακά», δύσκολο να πει κανείς ότι και αυτά «κόποις κτώνται»….μιας και τα περί ου ο λόγος «κακά», αφοδεύονται από τα σκυλιά μας που τα βγάζουμε βόλτα, όποια στιγμή λάχει και σε όποιο σημείο τελικά προτιμήσει το σκυλί μας εκείνη τη στιγμή!

Μεταξύ άλλων σημείων, συνήθως επιλέγουν και καθαρές εισόδους σπιτιών η κήπων, περιποιημένους χώρους μπροστά σε προθήκες καταστημάτων, όμορφες πλατείες όπου ανυποψίαστοι διαβάτες κάνουν τον περίπατο τους κ.λ.π..

Εκεί, και αφού προηγουμένως στριφογυρίσουν ανενόχλητα και ερευνητικά και πάρουν την κατάλληλη θέση και πόζα υπό το ενθαρρυντικό βλέμμα των αφεντικών τους που συνήθως δείχνουν ικανοποιημένοι από την προηγηθείσα τελετουργική διαδικασία, προχωρούν στην «ουσία» της βόλτας και του σκοπού των, που είναι και η αφόδευση των καιμένων των ζωντανών μας που από τη φύση τους γνωρίζουν πως δύσκολα θα βολευτούν σε ενδεχομένως παρακείμενα Δημόσια αποχωρητήρια !

Εκεί λοιπόν και παραμένουν πλέον οι ακαθαρσίες μέχρι να τις ξεράνει ο χρόνος η να τις πατήσει κάποιος δύστυχος περαστικός.

Υπάρχουν ασφαλώς και οι ευαίσθητοι, κοινωνικά πολιτισμένοι κάτοικοι της πόλης μας, οι οποίοι δεν διανοούνται να καταφεύγουν τα σκυλιά τους στην μέθοδο της «ελεύθερης αφόδευσης» και στην απαράδεκτη συνήθεια της εγκατάλειψης των ακαθαρσιών των κατοικιδίων τους στην……«τούρλα του παντού»!.

Πάντως, ας έχουμε όλοι υπ΄ όψη, δυο τρία βασικά πραγματάκια χρήσιμα:

1) Ότι έτσι όπως πάμε, θα καταντήσει σιγά-σιγά ο Δήμος μας να θυμίζει και να μυρίζει την «Κόπρο του Αυγείου»!.

2) Ότι είναι καιρός να σκεφθούμε πως καθημερινά αναγκάζονται οι φιλότιμοι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου μας να μαζεύουν τις ακαθαρσίες αυτές που η δική μας έλλειψη ευαισθησίας και πολιτισμού, εγκαταλείπουν αναίσθητα στο πέρασμα τους μέσω κάθε Αζώρ και κάθε «καθαρόαιμης» Λάσσης,- σαν δείγμα της κουλτούρας του κάθε νεόπλουτου – και όχι μόνον – ιδιοκτήτου των.

3) Τέλος, καλό είναι να ξέρουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών που τα παραπάνω δεν τους αγγίζουν, ότι υπάρχει και στην Ελλάδα αυστηρή νομοθεσία για την μη περισυλλογή των περιττωμάτων και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σύμφωνα με τον Νόμο 4235/2014 είναι τσουχτερά!

Αγαπητοί μου φίλοι φιλόζωοι, τα γράφω αυτά επειδή είμαι και εγώ παθιασμένος ζωόφιλος και…..ιδιοκτήτης – που λεει ο λόγος – του πολυαγαπημένου μου Βάνια που βγαίνει βόλτα κι’ αυτός πρωί-βράδυ και με αναγκάζει παρ’ όλη τη δυσκαμψία της ηλικίας μου, σε δυο μετάνοιες την ημέρα καθώς με αίσθημα ευθύνης αλλά και ικανοποίησης παραδίδω τον χώρο που ο Βάνια μου προσωρινά κατέλαβε, καθαρό και ευπρεπή στο κοινωνικό σύνολο.

Άριστα θα κάνουν να πράξουν το ίδιο και όσοι (όσες) «συνοδοιπόροι» συμφωνούν μαζί μου, στο ότι ο δρόμος δεν πρέπει να μετατρέπεται σε Δημόσια τουαλέτα από τα σκυλιά μας, όπως κάποτε, αλλά δυστυχώς μέχρι και τώρα πρόσφατα υπάρχουν ακόμη αρκετοί που ζουν στην εποχή, που όπως το ξαναγράψαμε, ο Ν. Εγγονόπουλος έλεγε: «Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε»!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here