Τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης δεν ξεκίνησαν για ΟΛΟΥΣ του μαθητές των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς.

0
391

Δημοσιεύουμε κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Κηφισιάς.

Αξιότιμες\οι κυρίες\κύριοι,

Λόγω της πανδημίας, όλα τα σχολεία έκλεισαν, οι μαθητές είναι σπίτι παρακολουθώντας τα υποχρεωτικά μαθήματα τηλεκπαίδευσης, όπως ήταν αναμενόμενο με πάρα πολλά προβλήματα.

Δυστυχώς όμως τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης δεν ξεκίνησαν για ΟΛΟΥΣ του μαθητές των σχολείων μας.

Από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων γίναμε αποδέκτες της αγωνίας των γονέων τόσο για την δυσκολία παρακολούθησης των μικρών μαθητών αλλά κυρίως για την αδυναμία παρακολούθησης μαθημάτων λόγω ελλείψεων εξοπλισμού στα σπίτια τους.

Ενημερώσαμε τους Διευθυντές και τους ζητήσαμε να στείλουν τα αιτήματα για την παροχή εξοπλισμού.

Τον εξοπλισμό των μαθητών έχει υποχρέωση να καλύψει το Υπουργείο Παιδείας και υπήρχε ο χρόνος για να μην βρεθούμε στη σημερινή κατάσταση.

Ζητάμε από τον Δήμο Κηφισιάς άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης του προκειμένου να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι άμεσες ανάγκες σε όλες τις σχολικές μονάδες.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ δεν πρέπει να εξαιρεθεί της υποχρεωτικής του εκπαίδευσης και

ΑΜΕΣΑ να έρθει ο εξοπλισμός στα σχολεία για την ισότιμη συμμετοχή όλων.

Με εκτίμηση,
Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ   1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ   1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ   2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΚΑΛΗΣ  8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΑΛΗΣ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς με μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του σχολείων του Δήμου μας αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης γονέων στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο.

Η συνάντηση αποφασίστηκε σε συνέχεια της κοινής επιστολής 15 Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και αφορούσε την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου για την παροχή εξοπλισμού σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει απρόσκοπτα να είναι σε θέση να υπηρετήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο και σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς επίσης όλοι οι μαθητές/τριες να έχουν την δυνατότητα ισότιμα να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας που είναι αρμόδιο δεν τήρησε καμία υπόσχεση για παροχή εξοπλισμού μέχρι τώρα, ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός.

Η συνάντηση κατέληξε ως εξής:

-Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να καλύψει τον εξοπλισμό σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες (π.χ. παιδιά που συνδέονται μέσω κινητού, αδέρφια στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα που πρέπει να συνδεθούν ταυτόχρονα),

-Άμεσα θα ανατεθεί με ευθύνη του Δημάρχου στο τμήμα Πληροφορικής του Δήμου ο προσδιορισμός  των προδιαγραφών των Η/Υ και tablet και παράλληλα θα γίνει έρευνα αγοράς για την διαθεσιμότητα του απαιτούμενου αριθμού,

-Τα στοιχεία από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να δοθούν το αργότερο έως την Δευτέρα  7 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των Διευθυντών θα δοθεί συγκεκριμένος αριθμός ανά Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο.

Επιμείναμε ιδιαίτερα ότι σε καμία περίπτωση σε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τον εξοπλισμό το οικογενειακό εισόδημα αφού αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και οι Διευθυντές δεν έχουν αρμοδιότητα να ζητήσουν αυτά τα στοιχεία.

1.Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων άμεσα να συλλέξουν τον αριθμό των μαθητών που δεν συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές τάξεις, που παρακολουθούν από κινητό και των μαθητών που συμμετέχουν μόνο από τηλεφωνική σύνδεση σταθερού τηλεφώνου,

2.Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να βοηθήσουν  σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου άμεσα να δοθεί λύση.

Συνεχίζουμε στην κοινή προσπάθεια και παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας…

Με εκτίμηση
το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς
(Τηλ. επικοινωνίας 6937.105.194-6977.259.576)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here