Τα νέα από τις ΗΠΑ…τoυ Γ. Λακόπουλου.

0
535

Α: Η Novartis ομολογεί το σκάνδαλο στην Ελλάδα και πληρώνει

Β: Εμπλέκονται στελέχη της, γιατροί και κυβερνητικοί παράγοντες

Γ: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι – Ενώ η έρευνα συνεχίζεται – και για πολιτικούς – η ΝΔ και η…Novartis Hellas παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στο αμερικανικό δημόσιο και την μητρική εταιρία Novartis προκαλεί κύμα πολιτικών αναταράξεων στην Ελλάδα. Αλλά τα νέα από την Αμερική, για τους όποιους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, δεν είναι καλά.

Αν μη τη άλλο, η θεωρία της «σκευωρίας» καταρρίπτεται επισήμως: η Ελβετική εταιρία ομολογεί τις παρανομίες της και σύρεται σε συμβιβασμό. Καταβάλλει 340 εκατ. ευρώ – από τα οποία τα 310 για τις πρακτικές της στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα ήδη εκδηλώνονται ισχυρές παρεμβάσεις παραπληροφόρησης για το περιεχόμενο του συμβιβασμού. Όχι επειδή η συμφωνία κλείνει το θέμα της εμπλοκής Ελλήνων πολιτικών, αλλά για να συσκοτισθεί ότι από τα συμφραζόμενα σ’ αυτή τη συμφωνία προκύπτει το αντίθετο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται μια δημόσια διένεξη για την μετάφραση συγκεκριμένων όρων στις ανακοινώσεις των δυο πλευρών, αλλά και στο κείμενο του συμβιβασμού τους.

Επισήμως ως κόμμα η ΝΔ, με την συνήθη συνδρομή του Κινάλ και τα φιλικά της ΜΜΕ – στο παρασκήνιο και το ελληνικό παράρτημα της Novartis – επιχειρούν να επιβάλουν την κοινή γνώμη μια παρανόηση: ότι με την έρευνα στις ΗΠΑ που κατέληξε στο συμβιβασμό κλείνει το κεφάλαιο για ανάμειξη πολιτικών προσώπων στις πρακτικές της.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here